Tweed pakken, voor een stijlvolle winterlook

Tweed pakken, voor een stijlvolle winterlook

Bij vrouwen is het duidelijk welke kleding ze in het voorjaar en welke ze in het najaar dragen. Mannen zijn echter sneller geneigd om het hele jaar door dezelfde kleding aan te trekken.

Dat is opvallend, de weersomstandigheden zijn 's zomers namelijk aanzienlijk anders dan 's winters. Verschillende weersomstandigheden vragen om verschillende kledingkeuzes. Bovendien kun je met een goed kostuum de winter nét wat leuker maken.

De seizoenskleding voor mannen die het beste bij de winter past, zijn tweed pakken.

Stijlvol met tweed

Tweed was vroeger een stof voor de elite. Het is een onafgewerkte, ruwe wol en wordt al eeuwen gebruikt om de (rijkere) mensen warm te houden.

Wat tweed zo mooi maakt, is dat het niet alleen warm is, maar ook sterk en duurzaam. Wanneer je tweed kledingstukken aanschaft, hoef je er niet bang voor te zijn dat het snel gaat slijten.

Bovendien kan het de gure, winterse weersomstandigheden prima aan. Én de stof is tijdloos: over een paar jaar zijn de kledingstukken nog net zo stijlvol als nu.

Tweed pakken en de Engelse mode

Op dit moment doet de Engelse herenmode het erg goed. De pakken van tweed zijn daarom niet weg te denken uit het hedendaags modebeeld. Wie de serie Peaky Blinders kijkt, heeft al een goed idee hoe deze pakken er ongeveer uitzien: mannelijk, robuust en warm.

De tweed pakken worden in steeds meer winkels verkocht én tegen betaalbare prijzen.

Als je wilt investeren in een tweed pak, is het driedelige pak de beste keuze. Het handige aan zo een pak is dat je  de kledingstukken ook afzonderlijk van elkaar kunt dragen.

Zo staat de tweed broek uitstekend bij een overhemd en trui en het jasje kan mooi gecombineerd worden op een jeans of zwarte broek.

Het combineren van een tweed jas

In de winter is een tweed jasje ideaal. Het houdt je warm in het koude weer en staat tegelijkertijd erg stijlvol. Een tweed jas past op zowel een jeans, chino als nette (tweed) broek.

Combineer je tweed jasje met een net overhemd.

Op het gebied van schoenen kun je kiezen voor nette sneakers, of nette veterschoenen. Voor een modieuze smart-casual look kun je een tweed jasje combineren met een spijkerbroek en een egaal wit overhemd. Afhankelijk van hoe netjes je gekleed wilt gaan kies je voor veterschoenen of sneakers.

Een stropdas is optioneel. Hiermee loop je echter het risico om erg formeel over te komen.

Het combineren van een tweed broek

Tweed broeken zitten niet alleen erg lekker, maar houden je ook warm op een koude winterdag. Deze broeken gaan jaren mee en zien er zeer elegant uit. Net als met het tweed colbert, kun je tweed broeken ook eindeloos combineren.

Een grijze tweed broek zorgt voor het grootste combinatie-gemak. Combineer deze broek bijvoorbeeld met een bordeauxrode pullover en een blauw colbert.

Je kunt een tweed broek ook goed combineren met een coltrui, dé wintertrend van dit jaar. Hiermee creëer je een sophisticated winterlook. Kies voor een paar nette veterschoenen en je outfit is compleet!

Redactie

Redactie

Top