Tunieken: Ideaal voor een warme stranddag!

Tunieken: Ideaal voor een warme stranddag!

Wanneer je op het strand ligt en even snel een terrasje wilt pakken, ga je natuurlijk niet weer helemaal je spijkerbroek aantrekken.

Een broek aantrekken op het strand gaat ook niet altijd gepaard met ultieme elegantie, dus je wilt het makkelijk houden.

En een tuniek schiet je zo aan. Tunieken lijken voor het strandleven gemaakt te zijn!

Wat zijn tunieken

Je hoort soms zoveel namen en subtermen in de modewereld voorbijkomen dat het best kan zijn dat je éven vergeten bent want de tuniek inhoudt.

Tunieken zitten eigenlijk tussen een jurkje en een blouse in en heeft dan ook een iets meer luchtige pasvorm dan de strakke bodycon jurk, al kan een tuniek wel degelijk getailleerd zijn.

Maar, waarom is dit type dan zo ideaal voor het strand? Het is luchtig, omdat het over het algemeen gemaakt wordt van een dunne stof.

Je kunt een tuniek makkelijk over je bikini aantrekken én het staat gekleed; enkel een bikini of badpak kan voor een terrasje toch net iets te veel van het goede zijn...

Tunieken in Ibiza stijl

Een ander bijkomend voordeeltje van de tuniek is dat je in enkele minuten meteen een echte Ibiza stijl kunt creëren.

Denk hierbij aan een model in een fleurige bloemenprint of juist een type met gehaakte details; ook dit zul je regelmatig terugzien in de trends van 2018.

Door de tuniek ben je net iets meer bedekt dan enkel in je badpak en heb je ook nog eens een stijlvolle look.

Je kunt dan ook kiezen voor Ibiza Chic, hierbij zijn de kleuren veelal wit, strak, ga je voor een luxueuze uitstraling en draag je subtiele sieraden, al heb je eveneens Boho Ibiza: deze stijl staat voor Bohemian prints, zoals bloemen of etnisch, zijn de accessoires flamboyant en bestaan de kleuren veelal uit turkoois, olijf, roestrood, poederroze en wit.

De tuniek past dan ook vooral goed bij de Boho Ibiza look.

Lichte kleuren

Een bezoekje aan het strand is grotendeels aan een zonovergoten dag gekoppeld. En de zon, dat betekent hitte.

Het valt je dan ook zeker aan te raden geen donkere kleuren te kiezen: deze nemen de warmte van de zon extra op waardoor je het onnodig heet kunt krijgen.

Daarnaast is het ook niet erg zomers aangezien dit jaargetijde toch echt voor frisse, lichte en meer felle kleuren staat.

De lichte kleuren zijn hierbij het meest geschikt en weten de Ibiza stijl extra te versterken, waaronder tinten als babyblauw, mint, poederroze en uiteraard het altijd favoriete wit.

Kies dan ook zeker voor luchtige en natuurlijke materialen, zoals gehaakte modellen of tunieken van linnen. En, ga je er eentje kopen?

Kijk dan ook zeker welke tint het beste bij jouw haar- en huidskleur past.

Accessoires

Om je outfit stijlvol af te maken, draag je accessoires. Denk hierbij aan subtiele armbandjes die je snel aan en uit kunt doen, een sjaaltje of haarband in je haar, een Boho strandtasje en sandaaltjes of sleehakken om deze look te voltooien.

Ga je naar de kust? Houd je tuniek vooral luchtig en fris; zo ga je het meest verfijnd het strandleven tegemoet!

Redactie

Redactie

Top