Stijltip: Zo draag je een salopette (tuinbroek)!

Stijltip: Zo draag je een salopette (tuinbroek)!

Tuinbroeken (ook wel salopette genoemd) zijn weer terug van weggeweest! Bijna iedereen heeft ze weleens aangehad – zoals veel kledingstukken is dit een terugkerende trend. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: lang, kort, strak, en boyfriend fit. Kortom, voor ieder wat wils!

Waar komt de salopette vandaan?

Oorspronkelijk is de tuinbroek ontworpen voor boeren en arbeiders. Eigenlijk begonnen jongeren pas rond de jaren '60 tuinbroeken in hun vrije tijd te dragen. Twintig jaar later werd het kledingstuk vooral gedragen door lesbische vrouwen en na die periode begon het een trend te worden. De tuinbroek – ook wel salopette genoemd – was niet meer weg te denken uit de modewereld.

Heb je moeite met het vinden van matchende kledingstukken? Dan is de tuinbroek ideaal. De salopette is in feite het pronkstuk en je hoeft alleen nog maar wat basisitems bij elkaar te zoeken om de outfit af te maken. De oorspronkelijke tuinbroeken hebben lange pijpen en zijn straight fit. Oftewel, niet al te strakke pijpen. Tuinbroeken worden overwegend gemaakt van spijkerstof, ook wel denim genoemd.

Verschillende soorten salopettes

De tuinbroek gaat inmiddels al tientalen jaren mee. Het aanbod is daarom gigantisch!

Zo is er de relatief nieuwe'ripped boyfriend' tuinbroek. De 'boyfriend jeans' zijn nog in nagenoeg alle winkels verkrijgbaar. Niet gek dus dat er ook een tuinbroek variant is ontstaan. Daarnaast zijn gaten in kledingstukken een nog grotere trend. Combineer dus een 'ripped boyfriend jeans' met een tuinbroek, en je hebt de 'ripped boyfriend tuinbroek'!

Omdat dit een wat stoerdere salopette is, is het leuk om hem te combineren met een basic wit of zwart shirtje en stoere sneakers. Ga je liever toch voor een wat nettere look? Open hakken zijn dan the way to go!

Tuinbroeken zijn niet alleen verkrijgbaar in lange formaten, maar je vindt ze ook in het kort. Korte tuinbroeken worden (logisch) vooral in de zomer gedragen, met name tijdens het festivalseizoen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een korte tuinbroek, gecombineerd met een crop top en leuke sandalen. Zo simpel kan het zijn!

Daarnaast heb je ook de overgooier. Eigenlijk is dit geen tuinbroek - het is in feite een tuinjurk. Hetzelfde principe als een tuinbroek, maar dan in de vorm van een jurk. Heel mooi te combineren met een wit shirtje en uitdagende hakken.

Eindeloos veel keuze

Naast deze drie categorieën kun je er ook voor kiezen smalle of wijde pijpen tuinbroeken te kopen. Met deze varianten kun je niet fout gaan. Ze zijn zowel casual als wat netter te dragen. Dat hangt helemaal af van de schoenen die je eronder draagt. Hakken geven een chique uitstraling en sneakers zorgen voor een nonchalante en stoere look!

[shop ids="ebcb4c81, ee59e390, 55e9086c, 194f0c0f" number="4" gender="dames"]
Redactie

Redactie

Top