Tropische temperaturen? Déze outfits moet je hebben!

Tropische temperaturen? Déze outfits moet je hebben!

Zo nu en dan worden we in Nederland ineens overvallen met tropische temperaturen. Of, denk aan je vakantiebestemming waarbij de temperatuur haast standaard boven de 25 graden uitkomt.

Het liefst zou je niets meer dan je bikini dragen, maar dat gaat helaas niet altijd. Voor dit soort momenten wil je natuurlijk kleding zo min mogelijk hitte aantrekt. Of, vasthoudt…

Tropische temperaturen? passende kleuren!

Vaak wordt gezegd dat je vooral lichte kleuren moet dragen. Ergens klopt dat ook, want deze weten minder warmte dan donkere tinten te absorberen. Wel is het zo dat warmte ook van binnenuit komt, ook wel vanaf je eigen lichaam.

Bij lichte stoffen wordt de lichaamswarmte binnenin weer teruggekaatst waardoor afkoelen moeilijker wordt. Hecht jij hier minder waarde aan? Dan kun je natuurlijk ook voor een felle, zomerse tint kiezen.

Natuurlijke stoffen

Het dragen van de juiste stoffen is dé sleutel wanneer we het over tropische temperaturen te hebben. Niet alleen moet de stof luchtig zijn, voor het kunnen verliezen van teveel lichaamswarmte.

Ook het materiaal moet meewerken. Natuurlijke stoffen, zoals katoen, linnen en lichte wolsoorten, zijn bij uitstek geschikt voor hoge temperaturen. Deze vangen niet teveel warmte op én het laten vochtplekken als zweet wegtrekken.

Synthetische materialen, zoals polyester en viscose, werken juist averechts. Check dus snel het labeltje alvorens je zomaar de deur uitgaat…

Outfit inspiratie dames

Er is genoeg keuze. Luchtige jurkjes tegenover playsuits of een nette short met volant-top tegenover de casual denimstof. Of, misschien ga jij liever voor een luchtige rok. Het zijn allemaal opties die je tijdens tropische temperaturen dragen kunt.

Zo min mogelijk warmte is wel zo fijn, dus ook de hoeveelheid stof wil je beperken. Kies bijvoorbeeld voor mouwloos, extra luchtig! Om jezelf toch van een passende look te voorzien, kun je ook met printjes werken. Denk hierbij aan de tropisch-botanische prints, Franse bretonstreepjes of juist meer bohemian-etnisch.

Naast stoffen als katoen en linnen zijn ook kanten tops populair, want deze zorgen voor een luchtig gevoel. Draag hier wel wat onder, het moet niet ordinair worden.

Rond je outfit af met subtiele sieraden. Let op dat door de hitte vocht vast kan houden. Hierdoor kunnen ringen onprettig zitten.

Als schoen kun je voor een mooie (slee)hak, een slippertje of een luchtige canvas sneaker gaan.

Outfit inspiratie heren

Wat kun je als man nu het beste aantrekken bij tropische temperaturen? Om te beginnen ga je voor een niet al te zware outfit, zowel in stof als kleur. Ga je voor een lange broek? Draag dan een lichte chino, spijkerbroek of -nog liever- een linnen exemplaar.

Ook kun je voor de korte chino kiezen. Als bovenzijde zijn vooral katoenen of linnen overhemden geschikt. Deze kunnen zowel korte als langere mouwen hebben. Of, denk aan een meer speels shirtje of nette polo.

Probeer te dikke of synthetische stoffen te vermijden: hier doe je je lichaam geen plezier mee. Qua kleuren zijn vooral pasteltinten en felle kleuren passend bij tropische temperaturen.

Maak de outfit af met luchtige, witte sneakers. Of, ga voor een meer nette mocassin.

In het kort…

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke, luchtige stoffen
  • Felle kleuren en pasteltinten zorgen voor een zomers gevoel
  • Wil je een bijpassende zomerlook? Denk aan subtiele streepjes of rijke bloemenprints

En, vergeet niet te genieten van de tropische temperaturen, want voor je het weet…

Redactie

Redactie

Top