De trenchcoat: een stijlvolle jas voor mannen en vrouwen!

De trenchcoat: een stijlvolle jas voor mannen en vrouwen!

De trenchcoat: een echte mode klassiekers. In 1900 maakte Burberry als officiële kleermaker van het Britse leger de trenchcoat voor de officieren. “Trench” betekent in het Engels dan ook loopgraaf. Het is al jaren een van de iconen van het modemerk Burberry.

Trenchcoats zij stijlvolle waterdichte jassen en kunnen daarom tegen weer en wind. De originele trenchcoat valt tot de knie en is beige met zwarte knopen.

De trenchcoat voor vrouwen

Voor in de herfst is deze jas zeer geschikt, als winterjas is deze misschien niet warm genoeg. Als je hem eenmaal aan hebt, zul je merken dat deze zeer comfortabel zit. De jas is chic en past daarom goed boven zakelijke kleding, maar ook met een casual outfit is de trenchcoat een geslaagde combinatie. Vooral als je graag een tegenhanger wilt van het leren jasje. Draag hem dan bijvoorbeeld wat nonchalanter door hem open te laten en de mouwen op te stropen. Leuk zijn jassen die wat wijder zijn aan de onderkant.

En een andere leuke variatie is een los vallende (lange) jas zonder knopen. Deze strik je dicht en is comfortabel en stijlvol. De trenchcoat voor dames is in veel mooie kleuren verkrijgbaar. De originele beige kleur blijft populair, maar kaki en grijs zijn ook erg mooie kleuren voor dit seizoen. Daarnaast zijn jassen met een (dieren)print in opkomst. Ga jij mee in deze trend, of houdt je het liever wat klassieker?

De trenchcoat voor mannen

Oorspronkelijk is deze stijlvolle jas dus ontworpen voor mannen. Veel heren zijn dit jaar dan ook al in trenchcoats gespot. Deze lange jas geeft je als man een verzorgd en cool uiterlijk. Mannen dragen trenchcoats vaak boven een pak, maar ook boven een meer casual outfit is de jas uitermate geschikt.

Doe de knopen dicht en leg een knoop in de riem, of draag hem nonchalant open. Kies voor de klassieke trenchcoat in beige, donkerblauw, of zwart. of doe origineel, en ga voor een lichtere kleur grijs of blauw.

Redactie

Redactie

Top