Time’s Up dresscode

Time’s Up dresscode

Wanneer je regelmatig op social media zit, of het nieuws bekijkt, zal de MeToo hashtag je niet ontgaan zijn.

In oktober 2017 kwam de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein in het nieuws, omdat hij door diverse vrouwen beschuldigd werd van seksuele intimidatie.

Daarna werd de media overspoeld met berichten van mensen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt, zij vermeldden dat onder #MeToo.

Om aandacht aan #MeToo te schenken is de Time's up Dresscode ontstaan.

Het initiatief achter de Time's up Dresscode

Op 1 januari 2018 werd het initiatief Time’s Up gecreëerd. Dit is een initiatief van 300 vrouwelijke Hollywood actrices, schrijvers, regisseurs en andere vrouwen in de uitvoerende macht.

Met dit initiatief willen ze intimidatie in de entertainment business aanpakken. Er werden spelden gemaakt, die gedragen werden tijdens de Golden Globes ceremonie.

Daarnaast moedigde Time’s Up de gasten van de Golden Globes en BAFTA’s aan om zwart te dragen - dit was een manier om aan te tonen dat ze achter het initiatief staan en de slachtoffers van seksuele intimidatie en aanranding steunen.

Het merendeel van de vrouwen droegen daarom zwarte galajurken en veel mannen hadden een zwart shirt aan onder hun pak.

Tijdens een speech maakte Oprah duidelijk dat dit initiatief niet alleen voor de slachtoffers in de entertainment industrie is, maar voor alle vrouwen én mannen wereldwijd.

Onder de hashtag MeToo delen vrouwen hun ervaringen en krijgen slachtoffers steun van anderen.

Gasten die geen zwart droegen

Tijdens de Golden Globes en BAFTA’s waren er ook gasten die ervoor kozen om niet in het zwart te verschijnen, maar in het wit, in combinatie met een witte roos.

Zij kozen voor wit, omdat dit historisch gezien staat voor: hoop, vrede, sympathie en weerstand. Gasten die in kleur verschenen, trokken de aandacht.

Zo koos Kate Middleton voor een donkergroene jurk van Jenny Packham.

Er was een complete stilte en geen applaus toen Kate London’s Royal Albert Hall binnentrad met haar man prins William.

De reden dat zij geen zwarte jurk droeg, was omdat zij als lid van the Royal Family geen politieke statements mag maken.

Ze zat in een moeilijke situatie, omdat het nu lijkt alsof zij het initiatief niet steunt. Wel had haar jurk zwarte elementen.

Eyecatchers tijdens de BAFTA’s

Jennifer Lawrence, Margot Robbie en Lupita Nyong’o werden geprezen om hun mooie - zwarte - avondjurken.

Margot Robbie droeg een halternek jurk met kanten details en een pailletten rok. Jennifer Lawrence koos voor een chique zwarte japon van Dior.

Om de look compleet te maken, droeg ze een ring en oorbellen met smaragden.

Tot slot droeg Lupita Nyong’o een zwarte Elie Saab jurk met gouden details en een speld om het Time’s Up initiatief te steunen.       

Redactie

Redactie

Top