Kerst komt eraan: Tijd voor een chique outfit!

Kerst komt eraan: Tijd voor een chique outfit!

Het is tijd voor een glamoureuze, chique outfit!

Want, als het ergens passend is, dan is het wel rond Kerstmis... 'De mooiste tijd van het jaar.' Het is misschien wel de beste omschrijving die je de kerstdagen kunt geven. Hoewel het Hollandse landschap niet altijd van romantische sneeuwmomenten wordt voorzien, is het toch de tijd waarin de fijne momenten van het leven samenkomen.

Magische sfeer

De gedachte aan kerst laat vele modehartjes sneller kloppen. De sfeer in huis leent zich dan ook goed voor een sprankelende outfit: de warmte en geur van het brandende hout in de haard, de vele lichtjes in de kerstboom, maar ook de magische en sprookjesachtige sfeer die zich aan deze dagen weet te koppelen.

Als daar geen chique outfit bij hoort...

Klassiek of gewaagd?

Ga je dit jaar voor klassiek of misschien wel gewaagd? Beide opties kunnen zeer stijlvol zijn, dus dat zorgt voor stof tot nadenken. Ga je het liefst voor bescheiden, maar wel elegant? Dan zullen kleuren als zwart, bordeauxrood en dennengroen snel naar voren komen. Mag het voor jou wel iets meer zijn? Dan kun je ook stoffen in metallic tinten, zoals champagne, zilver of goud, overwegen.

De mooiste tijd van het jaar mag dan ook zeker iets hebben. Past metallic niet zo goed bij jou, maar wil je toch graag een kleur die niet zo voor de hand ligt? Denk dan juist eens aan crèmewit of pastelblauw... Maar, ook knallend rood blijft een ware klassieker!

Stoffen voor een chique outfit

Niet alleen de outfit zelf, maar ook chique stoffen kunnen je look omhoog halen. De meest trendy materialen op dit moment, die moeten zorgen voor een rijkelijke of glanzende uitstraling, zijn dan ook het zachte suède en fluweel. Het kan je jurk of jumpsuit dan ook nét even een andere look geven...

Een andere stof die eveneens bij een chique kerstoutfit past, is natuurlijk satijn. Maar, sluit ook zeker het transparante kant of mesh niet uit.

Kerstoutfit inspiratie

Dit is natuurlijk het belangrijkste gedeelte. Want, welke chique kerstoutfit gaat het voor jou worden dit jaar?

  1. Jumpsuit: Wel een vrouwelijke look, maar liever geen jurk? Ga voor een eye-catcher jumpsuit in rijkelijk satijn of suède. Denk vooral aan klassieke kleuren, zoals zwart of donkerrood. Maak je outfit af met stijlvolle accessoires.
  2. Dress-it-up: Ondanks dat de little black dress een topper blijft, kun je deze kerst ook zéker voor een metallic kleurig exemplaar gaan. Want glanzen, dat mag je zéker! Vergeet dan ook je metallic heels niet...
  3. 'Go masculine': Vervang je zwarte jurkje dit jaar eens door een mannelijk-geïnspireerd pak, gemaakt van glanzend fluweel. Ga voor elegante hakken en subtiele accessoires om je look verfijnd en vrouwelijk te maken.
  4. 'Lingerie inspired': Mag het voor jou dit jaar wel wat gewaagder? Denk dan eens aan een zwart kanten, lingerie-geïnspireerde slip dress, gecombineerd met een stijlvolle blazer. Catchy, maar toch chic en glamoureus...

Dit jaar mag je sprankelend aan het hoofddiner aanschuiven, want jouw outfit mag gezien worden!  Elegant met een glanzende laag: het wordt dé chique kerstoutfit voor dit jaar...

Redactie

Redactie

Top