De Thuiswerk Dresscode: zo kleed jij je tijdens thuiswerkdagen!

De Thuiswerk Dresscode: zo kleed jij je tijdens thuiswerkdagen!

Nu het maatregelpakket tegen de coronacrisis is verlengd tot en met 28 april, werken veel mensen tot die tijd thuis. Er is ons namelijk met klem verzocht het huis alleen te verlaten als het echt noodzakelijk is.

Veel bedrijven hebben nog wel dagelijks contact. Dit doen ze voornamelijk met videobel-apps, zoals Skype, Zoom en Google Hangouts. Maar hoe kleedt men zich tijdens thuiswerkdagen?

En bestaat er dan eigenlijk zoiets als een thuiswerk dresscode? Om direct antwoord te geven op de vraag: ‘Ja, er bestaat zeker een thuiswerk dresscode!’. In dit artikel lees je precies hoe je je op thuiswerkdagen kunt kleden.

Thuiswerk dresscode

Skype, Facetime en Google Hangouts worden massaal ingezet om het contact met collega's niet volledig te verliezen. Het gesprekje bij de koffieautomaat, de vergaderingen in de meeting room en de momentjes aan de lunchtafel hebben inmiddels plaats gemaakt voor online meetings. 

Kan je dan met je ongewassen hoofd en in je pyjama achter de webcam verschijnen? De redactie van Dresscode krijgt deze vraag steeds vaker.

Volgens ons is de vraag eerder: ‘Wil je dat je collega's en (misschien nog belangrijker) je baas je zo zien?’ Vergeet namelijk niet dat -als alles straks voorbij is- we elkaar ook weer een keer onder ogen moeten komen op kantoor.

Het advies voor kleding bij thuiswerken? Kies voor een comfortabele maar verzorgde look.
Denk hierbij aan een broek die lekker en comfortabel zit. Combineer ‘m met een mooie nette trui of vest. Dit is een prima keuze die bovendien ‘thuiswerk-proof’ is.

Ook uiterlijke verzorging is belangrijk. Was en kam je haar. Je ongewassen coup onder een petje verstoppen geeft niet echt een gemotiveerde uitstraling.

Thuiswerken in stijl

Kleding is ook tijdens thuiswerkdagen erg belangrijk. Je kunt natuurlijk vanuit je bed zo in je huispak stappen en achter je laptop kruipen… maar hoe lang blijf je je hier lekker invoelen? Als je dit iedere dag doet zal het ‘comfy-gevoel’ op den duur wel minder worden.

Om enigszins in je gewone (kleding)ritme te blijven, is het beter om gewoon in oude gewoonten te blijven handelen. Zet dus gewoon netjes je wekker, zoals je normaal zou doen (okay, iets later kan wel, je hebt tenslotte geen reistijd meer). 

Eenmaal wakker pak je een douche, kleed je leuk aan, maak je je op en doe je je haar. Je zult merken dat je daarna een stuk lekkerder aan je thuiswerkdag begint.

En als je normaal gesproken een mantelpakje of driedelig grijs aan deed naar kantoor, kan je dat nu natuurlijk achterwege laten.

Kies je toch voor thuiswerken in een huispak? Ga dan voor een schone en frisse variant, zonder gaten en/of vlekken. Het lukt vast om een hip exemplaar te vinden tijdens het online shoppen.

Support merken en bedrijven vooral online!

Laten we eerlijk zijn, de stad in gaan om een nieuwe outfit of schoenen te shoppen is niet écht noodzakelijk. Het is ook zeker geen eerste levensbehoefte. Maar een fijne nieuwe outfit kan zeker bijdragen aan een goed humeur.

En misschien nog wel belangrijker op dit moment: door te shoppen kun je ondernemers in jouw regio supporten in deze moeilijke tijd, die voor hen vaak nóg moeilijker is. De oplossing? Online shoppen! Zo blijf je lekker thuis, scoor je nieuwe kleding én steun je jouw favoriete merken en shops.

Wil je daarbij zorgen dat (vooral) Nederlandse modemerken en kledingwinkels het in deze moeilijk tijd redden? Probeer dan te shoppen bij merken en shops van eigen bodem.


Redactie

Redactie

Top