Niet naar buiten? Check hier de thuiswerk dresscode!

Niet naar buiten? Check hier de thuiswerk dresscode!

We zitten met z'n allen in hetzelfde schuitje... en die boot verkeert in zwaar weer. Er wordt ons met klem verzocht het huis alleen te verlaten als het echt noodzakelijk is.

Dat betekend voor velen van ons thuiswerken. En bestaat er dan zoiets als thuiswerk dresscode? Je leest het hier...

Thuiswerk dresscode

Skype, Facetime en Google hangouts worden massaal ingezet om het contact met de collega's niet volledig te verliezen. Er is een ware run op webcams en headsets. Het gesprekje bij de koffieautomaat en de vergaderingen in de meeting room maken plaats voor online conversaties.

Maar kan je met je ongewassen hoofd en in je pyjama achter de webcam verschijnen? De vraag is, wil je dat je collega's en misschien nog belangrijker je baas je zo ziet? Vergeet niet dat als alles straks voorbij is we elkaar ook weer onder ogen moeten komen.

Ga daarom voor een comfortabele, maar verzorgde look. En lekker zittende broek met een mooie nette trui of vest daarop is een prima keuze.

In stijl thuiswerken

Ja kan natuurlijk vanuit je bed zo in je huispak stappen en achter je laptop kruipen, maar hoe lang word je daar blij van...? We hebben allemaal geen idee hoe lang dit nog gaat duren.

Om enigszins in je gewone ritme te blijven is het beter om gewoon een wekker te zetten. Die kan best iets later afgaan dan normaal. Je hebt tenslotte geen reistijd naar je werk.

Pak een douche, kleed je leuk aan, maak je op en doe je haar. Je zult merken dat je daarna een stuk lekkerder aan je thuiswerkdag begint. En, als je normaal een mantelpakje of driedelig grijs aan moet naar kantoor, kan je dat nu natuurlijk achterwege laten.

Kies je toch voor thuiswerken in een huispak? Ga dan voor een schone en frisse variant zonder gaten en vlekken. Het lukt vast om een hip exemplaar te te vinden tijdens het online shoppen.

Thuisblijven betekent ook niet "buiten winkelen"

En laten we eerlijk zijn, nieuwe kleding of schoenen zijn niet écht noodzakelijk. Zeker geen eerste levensbehoefte. Maar, een fijne nieuwe outfit kan zeker bijdragen aan een goed humeur.

Met je moeder of vriendinnen een middagje winkelen zit er nu even niet in. Shoppen doe je nu dus beter even online. Wil je zorgen dat de Nederlandse merken en winkels het in deze moeilijk tijd redden, probeer dan te shoppen bij merken en shops van eigen bodem.

Thuiswerk Dresscode shop je bij De Bijenkorf nu met korting.

De thuiswerk dresscode kan je nu bij De Bijenkorf shoppen met een mooie korting. De Bijenkorf heeft een te gekke cadeaucard actie! Bij iedere besteding van €150,- ontvang je een Bijenkorf voucher van maar liefst €25,-!

Het verzenden is nu gratis bij een besteding van minimaal €20,-, ook voor niet members en de retour termijn is 60 in plaats van 21 dagen geworden.


Redactie

Redactie

Top