Tenue de Ville jurkje? Deze moet je hebben!

Tenue de Ville jurkje? Deze moet je hebben!

Wat is het perfecte Tenue de Ville jurkje?

De lente is begonnen en ook de eerste uitnodigingen voor feestjes vallen weer op de mat. Het voorjaar weet zich dan ook goed voor evenementen als bruiloften en tuinfeestjes te lenen.

Wel wordt er van je gevraagd om je naar de dresscode Tenue de Ville te kleden. Waar je dan op moet letten lees je hier.

Kleine opfrisser...

Een Tenue de Ville jurkje wordt gedragen naar speciale gelegenheden, zoals recepties, openingen of bruiloften. Van origine kent het de betekenis 'stadskledij', al is het tegenwoordig meer een chique dresscode voor overdag.

Het staat niet vol van strikte regels, maar 'enkel' een elegante blouse is niet voldoende...

Juiste lengte Tenue de Ville jurkje

Wanneer het kledingvoorschrift tenue de ville gevraagd wordt, trek je als vrouw een sierlijk jurkje aan. Dit hoeft geen 'galajurk' te zijn, dit is zelfs te overdreven, maar een casual strandjurkje, dát kan natuurlijk ook niet...

Belangrijk is vooral dat het een chique uitstraling én een goede lengte heeft. Het jurkje dient dan ook net òp of ónder de knie te komen. Ook hier geldt: niet te lang, maar ook zéker niet te kort...

Welk model?

Populaire modellen zijn vooral het nauwsluitende en het A-line model voor een Tenue de Ville jurkje. Kijk dan ook, vóór je een jurkje uitkiest, welk type jou het mooist zal staan. Heb je vooral rond de heupen meer volume? Dan is het A-line model zéker iets voor jou!

Of, ben je iets rechter qua figuur? Dan kun jij goed bij het nauwsluitende model terecht.

Wel of geen decolleté?

Tenue de Ville is een chique dresscode: pikante toespelingen, zoals een opzichtig decolleté, passen daar natuurlijk niet bij. Zorg dus voor een Tenue de Ville jurkje dat zeker niet te veel laat zien, al hoef je jezelf niet 'overdreven in te pakken'.

Een subtiele ronde of kleine V-hals is veelal het mooist bij dit kledingvoorschrift, evenals een klassieke boothals.

Welke kleur neem je?

Oké, stap 1 is duidelijk. Maar, welke kleuren zijn eigenlijk geschikt? Onder de dresscode Tenue de Ville vormen pasteltinten de grote favorieten.

Mintgroen, babyblauw, lichtgeel en poeder-roze: het zijn allemaal goede kleuren voor dit type outfit. En, ze passen ook nog eens perfect bij het voorjaar!

Draag je liever klassieke tinten? Denk dan eens aan camel, bordeauxrood, donker- of kobaltblauw. Zwart kun je beter thuislaten: deze is meer voor andere gelegenheden bedoeld...

'Mag een printje ook?'

Jazeker! Maar, houd het subtiel. Denk bijvoorbeeld aan het Franse breton-streepje of een verfijnd bloemenmotief: opvallend, maar toch classy. Schreeuwende of provocerende prints worden uiteraard niet gewaardeerd...

Schoenen & accessoires

Om je Tenue de Ville outfit een stijlvolle finishing touch te geven, kies je in dit geval -qua schoenen- voor klassieke pumps of mooie ballerina's. Ook de sieraden houd je subtiel: niet te veel poespas, maar verfijnde accessoires.

Ook je handtas mag je thuislaten, want nu is de clutch aan de beurt! Probeer in het geheel voor kleuren te gaan die goed bij de rest van je outfit passen.

Chic en subtiel: het zijn dé sleutelwoorden van het perfecte Tenue de Ville jurkje. Het juiste jurkje vinden? Dát moet je nu vast gaan lukken!

Redactie

Redactie

Top