Tenue de ville in de winter: wat trek je aan?

Tenue de ville in de winter: wat trek je aan?

Een nette outfit, passend bij het winterseizoen: tenue de ville in de winter is dé dresscode voor een chique look zonder dat het 'overdressed' overkomt. Het wordt veelal bij speciale gelegenheden gedragen, zoals tentoonstellingen of recepties.

Maar, wat is nu een stijlvolle outfit, passend bij het winterseizoen?

Tenue de ville in de Winter

Kleine opfrisser: de dresscode tenue de ville kan worden vertaald naar 'stadskledij'. Vroeger droegen dames en heren nette kleding wanneer zij de stad bezochten.

Tegenwoordig staat tenue de ville nog steeds voor een verfijnd kledingvoorschrift, weliswaar op een meer moderne manier. Ook een persoonlijke touch mag aan deze dresscode gegeven worden, zoals originele accessoires. Wat als de dresscode tenue de ville in de winter is? Je leest het hier...

Klassieke kleuren, warme stoffen

De winterlook rond tenue de ville bestaat veelal uit warme stoffen en aardetinten. De look pas je zogezegd naar het seizoen aan.

Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, bordeauxrood, marine, grijs, camel en roestrood, maar ook ivoor of ijsblauw. De kleur zwart is eigenlijk een no-go: deze is meer voor andere gelegenheden.

Kijk je naar de stoffen, dan worden met name natuurlijke materialen gebruikt. Vooral warme stoffen als wol, katoen en het synthetische viscose worden in winterse kledingstukken verwerkt.

Dames

Als dame kies je bij tenue de ville in de winter -het liefst- voor een jurkje of een verfijnde combinatie. Dit laatste kan een -modern- mantelpakje of een nette blouse met een kokerrok zijn.

Ga ook hier voor chique kleuren, zoals klassieke aardetinten of frisse pastels. Belangrijk is -bij rokken en jurken- dat de lengte tot nét boven of òp de knie reikt.

Ook teveel bloot, zoals een decolleté, is een no-go. In de winterversie van tenue de ville kun je eveneens voor een bijpassend jasje kiezen.

Maak de outfit af met subtiele accessoires, klassieke pumps of ballerina's, evenals een nette panty.

Heren

De heren kiezen bij tenue de ville in de winter voor een stijlvol pak. Deze look bestaat uit een jasje, net overhemd en een pantalon, eventueel in combinatie met een gilet.

Ook een verfijnde trui wordt in dit koude seizoen wel eens gedragen. Kijk je naar kleur, dan is er behoorlijk veel keuze.

Waar vroeger vooral klassieke tinten als blauw en grijs populair waren, zijn de opties tegenwoordig breder. Kleuren als bordeauxrood, beige en donkergroen behoren eveneens tot de mogelijkheden, evenals verfijnde prints.

Ook het ruitjespak is een goede keuze. Niet alleen heeft dit Engelse dessin een chic gehalte, ook past het bij klassiek-winterse sferen. Of, ga voor een combinatie look, zoals een blauwe broek met een geruit jasje.

Rond de outfit af met nette veterschoenen en chique accessoires, zoals een stropdas en een pochet.

En, de jas?

Kom je van buitenaf óf vindt de gelegenheid korte tijd buiten plaats? Dan wil je een fijne, maar ook mooie jas die bescherming tegen de kou biedt.

Zowel mannen als vrouwen kunnen hierbij het beste voor de nette, lange coat kiezen. Vaak is deze van wol gemaakt en uitgebracht in kleuren als beige, grijs en marine.

Kortom, belangrijk bij tenue de ville in de winter is vooral dat de outfit een nette uitstraling zonder teveel uitdragerij of tierlantijnen heeft. Maar, vergeet ook zeker niet je persoonlijke stijl toe te voegen…

Redactie

Redactie

Top