Tenue de ville: de lente look!

Tenue de ville: de lente look!

Bij veel gelegenheden word je gevraagd om in de dresscode van Tenue de Ville te komen. Bruiloften, tuinfeestjes en recepties: wanneer de lente begint, vallen de eerste uitnodigingen op de mat. Een veel gevraagde dresscode voor de lente dus.

Benieuwd naar deze look? Zó ziet Tenue de Ville er in de lente uit!

Tenue de ville

Tenue de ville staat voor chique stadskledij. Deze kledingstijl is dus ingetogen, al mag je er je eigen draai aan geven.

Zolang er geen regels gesteld zijn, mag je de kleuren zelf bepalen. In het vrouwelijke geval wordt er veelal gekozen voor een jurkje of rok-top combinatie.

Trends en lentekleuren

De lente staat voor de deur! Dit betekent beginnend warm en zonnig weer en frisse lentekleuren. Wat natuurlijk perfect bij de lente past, zijn zachte pastels en diverse aardetinten.

Dit voorjaar zijn rafblauw, limoen, licht zeegroen, koraal-roze, saffraan, aardegroen en wit dé ultieme voorjaarskleuren van 2020.

Hoe je deze kleuren naar een outfit vertaald? Wij helpen je een handje!

Tenue de ville in de lente

Belangrijk bij een tenue de ville outfit is vooral de uitstraling. Zorg dat je niet te uitdagend gekleed gaat, zoals te veel decolleté.

Een klein beetje mag, maar overdrijf het zeker niet…

Ik draag een...

Lente jurkje

Draag je graag een jurkje? Zorg voor een elegant item dat met de lengte 'tot aan' of 'nét over' de knieën reikt.

Nauw gesloten of A-line modellen zijn hierbij veel gekozen opties. Kleuren als okergeel, lichtblauw of poederroze zijn niet alleen gedempt, ook past het goed bij de lente.

Een decoratiestofje als kant past eveneens goed bij het voorjaar. Of, denk aan de moderne bloemenprint…

Rok & top

Tenue de Ville in de lente hoeft zeker niet alleen een jurkje te zijn. Ga eens voor de rok-top combinatie voor een 'knielange' rok met een chique blouse. De rok mag zowel uiteenlopend, A-line, als nauw gesloten zijn.

Mooie opties worden gevormd door: wit met lichtblauw of koraal roze of safari-chic, zoals zand met diep aardegroen. Een luipaardprintje zou eventueel kunnen, maar kies hierbij voor de meest rustige variant.

Ook voor prints geldt: houd het subtiel en behoed je voor overdaad…

Accessoires

Bij tenue de ville is het ook in de lente belangrijk ingetogen te blijven. Decoreer jezelf niet met knallende tierlantijnen: houd het bij deze dresscode rustig.

Denk aan een verfijnd paar oorbellen en een mooie, gouden of zilveren armband. Statement pieces zijn top, maar helaas niet passend bij dit kledingvoorschrift.

Ook kun je voor een sjaaltje gaan: let er wel op dat niet te bont wordt. Ga bij de schoenen voor een mooie pump of ballerina, mocht je liever plat lopen.

Haar & make-up

Tenue de ville staat voor een chique look. Wat hier onder chic wordt verstaan, is een zo natuurlijk mogelijke, maar wel elegante uitstraling.

Ga met je met make-up dan ook voor een natural look, evenals je haardracht. Beach hair is te casual, maar een 'glamour Hollywoodkapsel' is ook te veel van het goede...

Zorg voor een nette, maar natuurlijke haardracht.

Zachte pastels, stoere natuurtinten, ingetogen sieraden en elegante kledingstukken: met deze basis creëer je de ultieme lente look rond tenue de ville. En, welke wordt jouw favoriet?

Redactie

Redactie

Top