Tennisschoenen: Waar moet je op letten?

Tennisschoenen: Waar moet je op letten?

Wimbledon, hét tennistoernooi van Groot-Brittannië, is in volle gang.

Tennissen is onder veel Europeanen een zeer populaire sport; het vraagt dan ook om tennisschoenen van hoge kwaliteit.

Koop je namelijk goedkope exemplaren, dan zal een blessure niet ver weg zijn.

Dus, waar moet je precies opletten bij het aanschaffen van goede tennisschoenen?

Goede tennisschoenen

Eigenlijk is bij vrijwel iedere sport niets zo belangrijk als het hebben van goede schoenen.

Hoe 'goedkoper' het model in kwaliteit, hoe sneller je blessures op kunt lopen doordat deze exemplaren vaak te weinig ondersteuning bieden op plekken waar dat wel degelijk nodig is.

Denk hierbij aan de juiste demping, maar ook een goede grip zodat je niet snel met je gezicht in de roodgekleurde gravelsteentjes ligt.

Maar, waar mag je aan denken als het om 'goede schoenen' gaat?

Schokdemping

Wanneer je schoenen met een goede schokdemping koopt, zullen de krachten die vrijkomen tijdens het rennen of springen veel beter opgevangen worden waardoor jij makkelijker en meer comfortabel bewegen kunt.

Zeker wanneer je op gravel, bijvoorbeeld voor een smash, hoog in de lucht springt, heb je een goede schokdemping nodig.

Ga je tennisschoenen uitproberen? Houd dit dan zeker in gedachte als één van de meest belangrijke punten.

Flexibiliteit

Naast de demping is ook een hoge flexibiliteit van belang bij tennisschoenen. In korte tijd moet je snel over kunnen schakelen van links naar rechts en van voor naar achter, maar ook wanneer je met een subtiele sprong de lucht in moet.

Deze bewegingen vragen om flexibiliteit; te zware schoenen kunnen je vertraging opleveren, dus lichte modellen zijn hierbij wel zo fijn!

Goede grip

Een ander belangrijk punt voor tennisschoenen is natuurlijk het hebben van een goede grip. Je moet stabiel op het tennisveld kunnen staan, dus de zool moet hier wel op voorbereid zijn.

Wanneer je een te gladde onderzijde hebt, kun je met regelmaat pijnlijk op de grond belanden. Kijk tijdens je aankoop dan ook zeker naar de grip!

Juiste maat

Het is misschien voor de hand liggend, maar ook het kopen van de juiste maat is zeer belangrijk. Een te grote schoen laat je snel struikelen, maar een te klein exemplaar is slecht voor de 'fysieke staat' van je voet.

Pas dan ook verschillende modellen om zo te ontdekken welke voor jouw voet het meest geschikt is; dit weet je van onnodige pijnmomenten te weerhouden.

Soort tennisbaan

Het profiel van je schoen is zeer belangrijk omdat iedere zool een eigen 'ondergrond' heeft. Kijk dan ook op welke soort tennisbaan je het meeste sport, zoals gravel of kunstgras. Kies op basis hiervan het type tennisschoen dat jij nodig hebt.

Laat je dan ook zeker niet te veel leiden door de prijs en het uiterlijk.

Kortom, houd er dus rekening mee dat iedere voet anders is en het zeker aan te raden valt zoveel mogelijk exemplaren te proberen. Zo voorkom je blessures én kun je met volle kracht het tennispotje aan.

En, kun je nog wat inspiratie gebruiken? Dan heb je in juli genoeg te kijken...

Redactie

Redactie

Top