Summer musthaves: gehaakte en kanten bikini’s

Summer musthaves: gehaakte en kanten bikini’s

Bij de term 'gehaakt' denk je al snel aan een lief, oud vrouwtje die vanuit haar comfortabele stoel de mooiste breiwerken met haar breinaalden creëert. Maar, die gedachte is toch een beetje ouderwets als het om haakwerk gaat, sinds er steeds meer outfits en kledingstukken bijkomen die vanuit dit proces gemaakt worden. En, bij items waar je het niet zo snel verwacht, zoals bij gehaakte en kanten bikini's.

Gehaakte en kanten bikini's door de jaren heen

Waar er vroeger misschien nog wat onwennig gelachen werd, heeft het hedendaags toch echt een vaste vorm aangenomen: gehaakte bikini's. Velen begrepen het dan ook niet, want dit materiaal staat nu niet bepaald bovenaan als het om zwemcomfort gaat.

Immers lieten synthetische stoffen, zoals elastan en polyamide, je toch wat makkelijker door het water glijden. Maar, ook bikini's zijn veranderd. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua 'functie'.

Tegenwoordig wordt het niet meer gekocht om enkel in te zwemmen, maar ook om een stijlvolle, zomerse outfit mee te creëren, zoals de combinatie van badmode en een luchtig jurkje. Dat hierdoor de materialen ook veranderen, is eigenlijk een logisch vervolg.

Gehaakte bikini's

Gehaakte bikini's hebben dezelfde vormgeving als vele anderen, alleen hier zie je duidelijk een gehaakt patroon waardoor dit type badmode gelijk een andere uitstraling krijgt.

Het levert dan ook vaak een 'wauw'-reactie op, veelal omdat je het niet zo snel verwacht; dit maakt de gehaakte bikini dan ook tot een echte, originele eye-catcher en daarmee tot een absolute musthave voor deze zomer.

Deze bikini's worden dan ook voornamelijk van katoen gemaakt. Daarnaast blaast dit type outfit weer eens een frisse wind door bikiniland aangezien het bijzonder innovatief genoemd mag worden.

Kanten bikini's

Een andere -zeer- populaire vorm van badkleding is de bikini in kanten vorm. Hierbij is de basis aardig hetzelfde, maar hebben zowel de top als onderzijde een kanten laagje.

Niet alleen krijgt de bikini hiermee een lichtelijk 'Bohemian' uitstraling, ook staat het nog eens erg vrouwelijk. De kanten details hebben dan ook veelal een organische en een iets of wat botanische look.

Daarnaast maakt het transparante laagje het extra luxueus.

Pasteltinten

Kanten en gehaakte bikini's hebben een zeer vrouwelijke en veelal lieflijke uitstraling; hier passen dan ook voornamelijk lichte tinten bij. De kleuren van deze zomer zijn dan ook fris en sluiten goed bij het palet van dit jaargetijde aan.

Geliefde kleuren dit seizoen zijn -uiteraard- het altijd stijlvolle wit, maar ook de charmante pasteltinten als babyblauw, lavendel, mint, lichtgeel, roze en lichtkoraal.

Hiermee komt het haakwerk het mooist naar voren, daar waar donkere tinten als zwart en donkerblauw toch wat aan de zware kant zijn. Gehaakte en kanten bikini's passen namelijk goed bij een rustig, maar toch fris en lieflijk kleurenpalet.

Outfit

Om deze type bikini's een stijlvolle 'finishing touch' te geven, kun je de look compleet maken door te kiezen voor een kanten a-lijn jurkje, een luchtige kimono of een wit short.

De accessoires kunnen variëren van een bloemige haarband, subtiele sieraden, flats of juist een sleehak.

Wil jij deze zomer ook een echte eye-catcher? Schaf dan snel deze absolute summer musthaves aan!

 

Redactie

Redactie

Top