Summer Chic kleding: dé look voor een strandbruiloft!

Summer Chic kleding: dé look voor een strandbruiloft!

Je vriendin of zus geeft deze zomer haar bruiloft op het strand. Wel hecht ze waarde aan een beetje klasse, dus vermeldt ze de dresscode Summer Chic op de uitnodiging. Maar, wat houdt Summer Chic kleding eigenlijk in?

Wat is Summer Chic kleding?

Zoals de naam het al zegt, is Summer Chic een dresscode die voornamelijk in de zomer gedragen wordt. De kleding is hierbij niet alleen chic, het geeft je ook de ruimte je persoonlijke stijl te laten zien. Dit mag zelfs het uitgangspunt vormen.

Wel blijft de verfijnde uitstraling een vereiste. Bij de dresscode van Summer Chic is de outfit veelal luchtig in combinatie met zomerse tinten. Voornamelijk informeel-chique gelegenheden, zoals een strandbruiloft, weten dit kledingvoorschrift te hanteren.

Wat trek je aan?

Volgens de dresscode Summer Chic is een jurkje voor dames het meest geschikt. Hierbij kun je denken aan een cocktailjurkje of een lange maxi-dress.

Als variant kun je eveneens voor een chique, losse top met een rok gaan. Ook kun je een eyecatcher jumpsuit kiezen, mocht je liever een broekmodel dragen. Kies hierbij voor zomerse kleuren, zoals de populaire pastels.

Ook fellere tinten, waaronder geel of kobaltblauw, kun je in je Summer Chic kleding verwerken.

Printjes & zomerse kleuren

De zomer staat voor frisse tinten en felle kleuren, variërend van oranje tot babyblauw. Vooral pasteltinten zijn erg populair bij Summer Chic kleding.

Donkere kleuren zijn daarentegen minder geschikt: deze maken de outfit wat 'zwaar'. Houd de outfit liever 'licht en luchtig'.

Ook printjes passen helemaal bij dit kledingvoorschrift. Denk hierbij aan bloemendessins, animal prints of juist het Franse streepje. Zorg wel dat het geheel subtiel blijft.

Provocerende teksten of pikante toespelingen zijn niet toegestaan.

Luchtige stoffen

In veel gevallen voelt dit type seizoen heet aan waardoor strakke stoffen je kunnen benauwen. Het wordt je dan ook aangeraden voor zomerse materialen te kiezen, zoals linnen en katoen.

Vooral zwierige en luchtige stoffen, vaak te zien bij jurkjes, passen goed bij deze dresscode.

 Schoenen

De juiste schoenen bij je Summer Chic kleding maken je outfit helemaal af. Maar, is de ondergrond behoorlijk ongelijk, zoals het strand? Kies dan voor een plat model, zoals elegante ballerina's of een sandaaltje. Teenslippers zijn niet de bedoeling.

Is de gelegenheid wél geschikt voor hakken? Ga dan voor pumps of sandaletten, passend bij de kleuren van je outfit.

Accessoires

De accessoires mogen, maar probeer het wel rustig te houden. Denk vooral aan sieraden met een zomers tintje, een hoedje of juist een subtiele zonnebril. Ook een horloge is toegestaan.

Neem je een tasje mee? Laat dan je grote zwarte tas thuis. Zorg voor een klein model, zoals een clutch. Laat deze zeker bij je outfit passen, denkende een overeenkomend printje of een accentkleur.

Haar & Make-up

Om jezelf een zomerse uitstraling te geven, mag ook je make-up sprekend zijn. Dit betekent geen lagen foundation, maar juist een natuurlijke uitstraling. Heb je sproetjes? Laat het zien!

Maak je look af met sprekende ogen, waaronder smokey eyes, of juist een zomerse kleur lipstick. Ga eveneens voor bijpassende nagellak.

Een messy bun, beachy waves, een vissengraatvlecht of misschien wel de 'high ponytail': deze frisse en vrouwelijke kapsels passen helemaal bij de dresscode van Summer Chic. Wil je nog een extraatje toevoegen? Denk dan aan een subtiele haarband, zoals een sjaaltje.

Zomerse kleuren, chique jurkjes en sprekende make-up: hiermee is je Summer Chic kleding set helemaal af! Nu nog even op het mooie weer wachten…

Redactie

Redactie

Top