Summer Chic kleding: dresscode voor zomerse gentleman!

Summer Chic kleding: dresscode voor zomerse gentleman!

Je bent uitgenodigd voor een zomerse bruiloft op het strand of misschien wel een luxueus tuinfeestje. Erg formeel is het niet, maar een beetje klasse is wel gewenst.

Een geschikte dresscode hiervoor? Dat is natuurlijk Summer Chic kleding. Maar, wat dragen de heren dan eigenlijk..?

Wat is Summer Chic kleding?

Summer Chic kleding wordt voornamelijk in de zomer gedragen, vaak te zien bij informeel-chique gelegenheden. Zoals de naam het al aangeeft, weet er een chic tintje aan dit kledingvoorschrift te kleven.

Anders dan bij sommige dresscodes mag je persoonlijke stijl wél het uitgangspunt van deze outfit vormen. Maar, zorg wel dat de gewenste, chique uitstraling behouden blijft.

Wat trek je aan?

Bij Summer Chic kleding voor heren heeft een behoorlijk uitgebreid keuzemenu. Is het erg warm? Dan is een verfijnde polo, zónder al te veel opsmuk, een goede optie.

Wil je iets formeler gekleed gaan? Kies dan voor een overhemd, eventueel in combinatie met een colbert. Ook een zomers pak in pasteltinten vormt een ware eyecather!

Als broek is de pantalon van linnen zeer geschikt. Niet alleen ziet deze er verfijnd uit, het zorgt eveneens voor een luchtig gevoel. Korte chino's zijn eveneens toegestaan, al wordt dit bij formele gelegenheden afgeraden.

Belangrijk is vooral de outfit chic te houden. Wél mag je jouw eigen stijl laten zien, zoals het dragen van trendy items en zomerse kleuren.

Zomerse kleuren

De zomer is de tijd van frisse tinten en felle kleuren. Zeer geschikt zijn dan ook pasteltinten, waaronder mint, roze, zachtgeel en babyblauw, aangevuld met klassieke kleuren.

De kleurcombinaties kunnen hierbij licht zijn, waaronder roze op een witte onderzijde, maar ook contrasterend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kobaltblauw en ivoor. Belangrijk is vooral de outfit luchtig te houden.

Maak je look dus niet 'te zwaar', zoals het dragen van veelal donkere kleuren.

Luchtige stoffen

Aangezien de temperaturen hoog zijn, wil je geen stoffen die de hitte verergeren of je een benauwd gevoel geven. Bij de dresscode van Summer Chic worden juist luchtige stoffen aangeraden, zoals linnen en katoen.

Hierin zul je het niet snel te warm krijgen…

Wel of geen print?

Bij Summer Chic kleding mogen heren printjes dragen. Maar, ook hier zitten wel enkele kanttekeningen aan vast. Provocerende teksten of rock-‘n-roll achtige prints? Deze passen niet bij deze zomerse look.

Een klein streepje, ruitje of zelfs een zeer subtiel, botanisch printje is meer geschikt.

Schoenen & Accessoires

Om je outfit stijlvol af te maken, zorg je voor bijpassend schoeisel. Het meest chic is natuurlijk de mocassin, al zal een elegante, witte sneaker ook zeker niet misstaan. Te sportieve modellen zijn daarentegen niet geschikt.

Als accessoires kun je denken aan een pochet, 'oldskool' bretels of misschien zelfs een subtiel hoedje. Met de juiste zonnebril kun je de look helemaal afmaken! En, ook horloges zijn toegestaan.

Heb je een Summer Chic gelegenheid, zoals een bruiloft op het strand? Ga dan voor mooie pasteltinten en trendy items, gegoten in een 'summer proof', chique outfit. Reden genoeg dus om weer eens te gaan speuren…

Redactie

Redactie

Top