Studiejaar gaat van start: Wat trek je aan?

Studiejaar gaat van start: Wat trek je aan?

Yes student, je mag er weer aan geloven: een nieuw studiejaar zit al met smart op jou te wachten! Naast de studie zelf willen velen, en jij waarschijnlijk ook, een goede indruk achterlaten op de eerste dag.

Logisch, want 'buiten de boot vallen', dat heb je liever niet. Dus, hoe zorg je nu voor een goede binnenkomst?

Eerste indruk nieuwe studiejaar

Het klinkt misschien wat onaardig, maar toch is het vaak wel het geval: in de eerste minuut van een ontmoeting zijn velen oppervlakkig: 'Hoe ziet iemand eruit?', 'Wat voor kleren heb je aan?'

Bezit je namelijk een zekere kledingstijl? Dan kan het zomaar zijn dat er direct een stempel op je gedrukt wordt, nog vóór diegene je echt leert kennen.

Dit hoeft niet per se negatief te zijn, maar jij bent meer dan je kleren alleen. Dus, hoe zorg je voor een goede harmonie in kleding en deze 'eerste ontmoeting' aan de start van jouw studiejaar?

'Niet te extreem'

Jezelf zijn is hartstikke goed. Hoort daar een bepaalde kledingstijl bij? Dan mag je dat natuurlijk laten zien.

Toch ziet ook hier wel een kleine kanttekening aan. Is het namelijk heel extreem? Dan doe je er toch verstandig aan dit voor de eerste dag wat te temperen.

Voor sommigen kan het namelijk 'too much' zijn waardoor ze vergeten wie jíj bent of het kan wat 'opdringerig' overkomen waardoor je een kleine achterstand krijgt.

En, nogmaals: jij bent niet je kledingstijl, maar een eigen persoon waar mensen een goed gesprek mee kunnen voeren...

Outfits

Kun je wel de nodige inspiratie gebruiken voor het vloeiend starten van jouw studiejar? Fijn, dan zit je hier goed!

Om te beginnen zijn mannen anders dan vrouwen en je hoeft zeker niet in een überchique outfit te verschijnen. Maar, hoe kun je het nu wel stijlvol brengen?

Vrouwen

Outfit 1: Klassiek-elegant
Wil je graag een elegante uitstraling? Kies dan voor een eenvoudige, chique look, zoals een verfijnde blouse of top, gecombineerd met een kokerrok, een jurkje of skinny broek en subtiele accessoires.

Denk aan aardse tinten, zoals zwart met beige of donkerblauw met wit. Maak de outfit af met stijlvolle enkellaarsjes.

Outfit 2: Studentikoos
De studentikoze outfit is meer casual-chic, zoals een kabeltruitje of fijngebreide top op een skinny jeans, gecombineerd met sneakers, zoals All-Stars of Vans, of juist een stoer enkellaarsje.

Denk hierbij aan een hak of juist platte chelsea boots.

Outfit 3: Edgy
De derde outfit is wat stoerder, zoals een oversized trui op een leren rok, eventueel in combinatie met een leren jasje. Denk hierbij aan kleuren als zwart, grijs, legergroen en aubergine en maak de outfit af met donkere enkellaarsjes of stoere boots.

Mannen

Outfit 1: Studentikoos-chic
Denk bij deze outfit vooral aan items als chino's of jeans in combinatie met een verfijnde trui of overhemd, eventueel met een jasje. Maak de outfit af met klassieke veterschoenen.

Outfit 2: Sportief-casual
Mag het iets sportiever? Ga dan voor een sweater, samengebracht met een spijkerbroek en sportieve sneakers. Ook kun je deze outfit met een leren jasje combineren.

Kortom, zorg voor een sprekende, maar 'ingetogen' outfit; zo weet je zeker dat je een goede én stijlvolle indruk zult achterlaten op de eerste dag van het nieuwe studiejaar...

Redactie

Redactie

Top