Strandmode onderzoek 2018

Strandmode onderzoek 2018

ParasolOver het algemeen zijn er op het Nederlandse strand geen strenge dresscodes en mag iedereen gelukkig dragen waar hij of zij zich fijn in voelt.

Toch waren we benieuwd wat Nederlanders hier nu zelf van vinden. Daarom hebben we 1.677 Nederlanders gepeild of bepaalde strandkleding toch niet op prijs stellen.

Uit het strandmode onderzoek blijkt dat Nederlanders zowel geheel bedekt als bijna helemaal naakt het minst kunnen waarderen.

Speedo's & Boerkini's

Speedo en BoerkiniHet strandmode onderzoek toont aan dat 38,7% van de strandgangers het niet kan waarderen als er badgasten zijn die een Speedo aan hebben.

De Speedo is het kleine zwembroekje zonder pijpen. Deze zwembroek was vroeger dé trend op badmode gebied, maar kan vandaag de dag volgens vele Nederlanders echt niet meer.

Daarnaast wordt de Boerkini door veel Nederlanders nog niet geaccepteerd. Zo vindt 37,2% van de respondenten een Boerkini niet kunnen op het strand.

Vooral de oudere leeftijdscategorie heeft moeite met de Boerkini. Van de leeftijdscategorie 51+ vind 46,5% de Boerkini ongepast op het strand.

De jongeren tot en met 20 jaar beoordelen dit milder, 30% vind dit niet thuis horen op het strand, een verschil van ruim 16%.

Topless & Strings

BikiniOok topless en strings op het strand zijn voor een grote groep minder acceptabel. Zowel topless als strings wordt door 24% van de Nederlanders aangegeven als 'not done'.

Minder verrassend is dat mannen en vrouwen hierin aanzienlijk van mening verschillen. Mannen zijn over het algemeen minder streng als het over strings of topless gaat.

Bij strings geeft 27,6% van de vrouwen aan dit ongepast te vinden op het strand tegenover slechts 13,4% van de mannen.

Bij topless is het verschil nog iets groter. Hier geeft 28,5% van de vrouwen aan dit niet te vinden kunnen op het strand tegenover maar 10,5% van de mannen.

Topless wordt overigens niet alleen door veel vrouwen als ongepast gezien, ook jongeren tot en met 20 jaar zijn hier preuts in.

Jongeren geven met 34,8% aan topless ongepast te vinden. Dit terwijl de leeftijdscategorie 51+ met maar 15,9% hier minder last van lijkt te hebben.

Al met al zijn reguliere badpakken en bikini's dus de meest veilige opties.

 

Redactie

Redactie

Top