Strandjurkjes: Ideaal met je bikini of badpak

Strandjurkjes: Ideaal met je bikini of badpak

Ja, het is natuurlijk best een beetje vreemd om met je bikini of badpak op een terrasje te zitten, de supermarkt in te wandelen of een luxe kledingzaak te bezoeken. Je zou je dan ook best af kunnen vragen: 'Is het eigenlijk wel nodig om de lokale ober meteen een blik op je gehele hebben en houden te geven?' Misschien dus best verstandig dit nog even achterwege te laten. Maar, hoe pak je dit aan? Met strandjurkjes!

'Keep it classy'

Hoe appetijtelijk je figuur ook mag zijn: om -in openbare gelegenheden of elders- enkel met een bikini te lopen, is misschien niet erg 'classy' wanneer je je niet op het strand of aan een zwembad begeeft; er blijft namelijk weinig aan de verbeelding over.

Hoewel ze er in Spanje misschien iets minder bezwaarlijk naar kijken, een groot deel loopt daar vaak al halfnaakt rond, is het wel zo fijn om toch wat kleding aan te hebben. Speciaal hiervoor heb je stijlvolle opties die je gemakkelijk over je bikini of badpak kunt dragen.

Strandjurkjes

Het strandjurkje is ideaal om met een bikini of badpak te dragen. Je kunt het snel aantrekken, de stoffen zijn luchtig en het zit niet zo strak om je lichaam, al kan het model wel degelijk getailleerd zijn; vaak kun je dit met een koordje extra benadrukken.

De meeste strandjurkjes hebben een 'Bohemian' uitstraling, zoals luchtige en gehaakte materialen, en worden samengebracht met prints in etnische vorm. Maar, ook bloemen en streepjes zie je met hoge regelmaat terugkomen.

De lengte kan hierbij variëren van kort tot zelfs op de grond. Qua kleur zul je veelal frisse tinten zien, zoals wit, blauw en paarsachtig.

Kaftan

De kaftan is een variant op het strandjurkje, maar ook zeker het overwegen waard. Je hebt hier eigenlijk met een langere en meer luxe versie van de tuniek te maken.

De inspiratie hiervoor komt dan ook uit het Midden-Oosten; hierdoor heeft het veelal een etnische uitstraling, vaak ook in combinatie met gouden details.

Net als het strandjurkje is ook de kaftan lekker luchtig én geeft het je een stijlvolle cover-up. De moeite waard om te proberen, toch?

Strandjurkjes trends

Misschien wil je wel dat jouw strandjurkje aansluit op de trends van dit jaar. Maar, waar moet je dan aan denken? Om te beginnen moet je de kleuren vrij licht houden, zoals pasteltinten, denkende aan babyblauw, lila of lichtgeel.

Donkere kleuren weten veel zonlicht te absorberen waardoor je het snel enorm heet kunt krijgen. Wil je liever een printje? Denk dan vooral aan bloemendessins of de iconische, Bretonse streep. Zorg dat de outfit een luchtige uitstraling heeft; het hoeft zeker niet te strak te zitten.

Outfit

Je kunt je strandjurkje stijlvol combineren door vooral met subtiele accessoires te werken. Denk hierbij aan een retro zonnebril, een haarband of zomerse sieraden, zoals een elegant, gouden kettinkje of juist de meer aanwezige, 'Bohemian' items. Maak de outfit af met slippers of een sleehak.

Dus, begin maar snel met speuren naar een luchtig jurkje; de musthave voor een zomerse kledingkast!

Redactie

Redactie

Top