De Sport BH: hét nieuwe kledingstuk!

De Sport BH: hét nieuwe kledingstuk!

Een sport BH als kleding stuk? Het kan tegenwoordig prima.

Dat sportieve kledingstukken steeds vaker in casual vormen gedragen worden, is echt iets dat vooral in de laatste jaren steeds meer een trend, of eigenlijk een gewoonte, begint te worden.

Zo zijn bikini's niet meer om enkel mee te zwemmen en worden 'trainingsbroeken' in hoge mate met hakken samengebracht.

Het zijn dan ook de sport BH's die steeds vaker met 'vrijetijdsoutfits' gecombineerd worden en min of meer als top dienen. Maar, hoe komt dat zo?

Influencers

Je hebt het allemaal wel eens. Je ziet iets op internet en voelt er gelijk een soort liefde voor. Je wilt het heel graag dragen, maar vooralsnog lijk je de enige te zijn. Tsja, om er dan 'vol' voor te gaan, is voor velen toch een net iets te grote stap.

Maar, gelukkig is daar Instagram! Of, in ieder geval veel bekende influencers die dit medium gebruiken en dus ook hun kledingstijlen maar al te graag met je delen.

En moment dat zíj iets introduceren, mag je ervan uitgaan dat het maar wat snel door hun trouwe volgers overgenomen gaat worden. Want ja, als zij 'groen licht' geven...

Sport BH als top

Steeds meer vrouwen lijken hun 'normale lingerie' te willen vervangen, of in ieder geval deels, door de sport BH. Bekende figuren als Kim Kardashian, Bella Hadid en Selena Gomez gingen je al voor, dus hé, ook jij mag je best aan dit rijtje toevoegen!

Maar, waarom zou je romantische lingerie willen verruilen voor deze sportieve versie?

In 2018 is één van de grote trends het comfortabele gehalte van kledingstukken; sport BH's weten hier dan ook feilloos op aan te sluiten, voornamelijk doordat je geen last van knellende bandjes zult hebben.

Daarnaast kunnen sport BH's ook aan de onderzijde over meer stof beschikken; het kan dan ook sneller als 'top' gebruikt worden dan bijvoorbeeld een kanten push-up BH.

Ook voelt het voor de buste zacht aan waardoor je bij thuiskomst niet gelijk een gevoel van 'uit-met-dat-ding!' krijgt.

Athleisure

Oké, het is inmiddels duidelijk: de sport BH mag als top gedragen worden. Maar, waarom heeft dit item plotseling zo'n dominante positie in de mode-industrie verworven?

Eigenlijk komt dat door de 'healthy' lifestyle van tegenwoordig.

De 'fitgirls' van nu zijn continu bezig met sapjes, quinoa en hun 'work-outs' voor het lichaam. 'Want ja, dat getrainde lichaam, dat willen we allemaal wel.'

Goed, of je het nu uiteindelijk wel of niet belangrijk vindt, het gezondheidsconcept heeft zich diep in de hedendaagse maatschappij geworsteld; zo dus ook in de mode-industrie.

En ja, ook tijdens het sporten wil je er presentabel uitzien, dus ook je kleding moet hier op afgestemd zijn.

Veel merken hebben de sport BH's dan ook zo ontworpen dat ze niet alleen prettig aanvoelen, maar ook nog eens mooi eruit zien. Mooi en comfortabel, het is dé trend rond sport en vrije tijd, ook wel 'athleisure'.

Hoewel de sport BH dus haast onmisbaar is geworden, moet je wel weten wanneer je het draagt. Maar, dat 'ie stijlvol gecombineerd kan worden, dat valt niet meer te ontkennen...

Redactie

Redactie

Top