Sneakertrends: Wat zie je in het voorjaar van 2018?

Sneakertrends: Wat zie je in het voorjaar van 2018?

Het is misschien nog wat stormachtig en ook de temperatuur is nog niet optimaal, maar dat de lente langzaam om de hoek begint te kijken is een feit.

En dat feit vraagt om een nieuw paar sneakers voor deze aankomende lente. Maar, wat zijn eigenlijk de sneakertrends voor 2018?

En, waar moet je op letten? Kortom, wat ga je op sneakergebied zien dit jaar?

Trends voor vrouwen

Vooral voor vrouwen is er veel variatie op sneakergebied. Om te beginnen bij het kleurenpalet: fris, lieflijk en zacht, ook wel de charmante pasteltinten.

Lichtblauw, poederroze en beige worden gecombineerd met 'oversized' strikken of volumineuze, suède veters.

Maar, ook de jaren 90' lijken een 'comeback' te hebben gemaakt.

Zo komt het 'sportieve' weer terug waarbij de inspiratie veelal uit sportsneakers is gehaald, en zie je eveneens de 'platform heel' veel terugkomen; bij deze sneakers zie je een soort 'extravagante zool' qua dikte.

Een andere opvallende trend is de terugkeer van klassieke en iconische modellen, zoals de bekende drie-streep van adidas, in combinatie met een metallic look.

Want, ook deze laten dit jaar weer van zich horen.

Combineer de pastelkleurige, suède sneakers dan ook met stijlvolle items, zoals een jurkje met een zachte tint of juist een denimbroek met een tikkeltje loszittende top.

Draag je witte sneakers? Dan mag de outfit sprekende kleuren of een opvallende print hebben; hiermee laat je zien dat het 'seizoen weer geopend is'.

Sneakers voor mannen

Ook voor mannen komen de sneakertrends van de jaren 90 weer opvallend om de hoek kijken. De sportieve modellen, zoals de Nike Air Max, van toen hebben, voor dit aankomende voorjaar, een nieuw jasje gekregen.

Het verhoogde platform is ook één van de kenmerkende trends die je deze lente voor mannen gaat zien; veel sneakers hebben een flamboyante uitstraling met deze 'extra grote' zool.

Ook de 'colorblock' springt in het oog; hierbij hebben de sneakers diverse kleuren, veelal in 'vlakken' op het model aangebracht.

Zoals je ziet, zijn de sneakertrends voor het 'mannelijke voorjaar' kleurrijk en geïnspireerd op de jaren 90'. Ga je liever voor iets minder opvallend?

Dan zijn misschien de iconische, witte sneakers wel iets voor jou. Merken als Gola en Adidas weten deze rollen dan ook prima te vervullen. En, qua outfit?

Opvallende sneakers kunnen een 'wauw-effect' hebben, maar zorg wel dat het geheel bij elkaar past.

Waar op te letten?

Trends kunnen erg leuk zijn, maar het moet wel aansluiten bij jouw stijl en items in je kledingkast.

Zodra een sneaker een sterk opvallende print of bonte vormgeving heeft, kan deze erg afhankelijk van het modeweer zijn: 'Vandaag ben je 'in', morgen weer 'uit''.

Flamboyante sneakers kun je zeker kopen, maar een 'lange houdbaarheidsdatum op trendgebied' is wel zo fijn meegenomen; probeer hier dus een beetje de 'gulde middenweg' in te vinden.

De jaren 90', iconisch, maar eveneens zacht met pasteltinten en de suède stof: dit zijn de trends voor 2018.

En, wil je zo snel mogelijk de mooiste exemplaren voor dit voorjaar aan je kledingkast toevoegen? Begin dan maar vast met speuren...

Shop nu nog meer dames sneakers of heren sneakers

Redactie

Redactie

Top