Sneakertrends: Dit ga je in de lente van 2019 tegenkomen!

Sneakertrends: Dit ga je in de lente van 2019 tegenkomen!

Of het nu met een jurkje of een jeans gecombineerd wordt: sneakers zijn populair! Ook dit voorjaar worden ze weer volop gedragen, vooral door hun speelse uitstraling en veelzijdigheid. Benieuwd naar de sneakertrends? Déze ga je dit voorjaar zien!

Sneakertrends voorjaar 2019

Sneakers zijn altijd al grote favorieten geweest, al weten ze nog steeds aan populariteit te winnen. Niet alleen de casual 'streetwear'-outfits worden met sneakers gecombineerd, ook de meer chique look wordt steeds vaker met deze schoenen samengebracht.

Logisch dus dat je ook dit voorjaar weer een nieuw paar in je kast moet hebben! Het zijn dan ook déze sneakers die je dit voorjaar veel gaat zien...

Minimalistisch

Wat je deze lente veel zult zien, zijn de minimalistische sneakers. Bij dit type schoen is het model grotendeels egaal wit en kent het weinig poespas rondom details.

Dit type sneaker is dan ook erg veelzijdig en kun je met talloze outfits combineren. Reden genoeg dus om een paar aan te schaffen!

Minimalistisch gekleurd

Wil je graag een schoen met weinig details, zoals bovenstaand beschreven, maar draag je liever een kleurtje? Dan kun je dit voorjaar ook voor de minimalistisch gekleurde sneaker kiezen.

Geliefde kleuren hierbij zijn zachte aardetinten, zoals ivoor, grijs, bruin of khaki: vooral bij denim-outfits kunnen deze erg stijlvol staan.

Classiscs forever

De klassieke sneakers zijn niet zonder reden grote favorieten. Iconisch, tijdloos en krachtig in ontwerp: ook deze schoenen zijn dit voorjaar weer zeer populair. Voornamelijk merken als Vans, Converse en Nike zijn erg sterk op dit front.

Deze schoenen weten qua design dan ook behoorlijk uit elkaar te liggen, al hebben ze wel een gemeenschappelijk kenmerk: allemaal delen ze een sportieve achtergrond. De speelse uitstraling maakt ze vooral geschikt voor casual tot zelfs casual-chique outfits.

Tech runners

Een atletisch model, maar dan geschikt voor casual-sportieve outfits: vooral merken als Adidas en Nike zijn hier zeer vooruitstrevend in. Niet alleen is het loopcomfort optimaal, ook heeft het een waterafstotende laag, mocht je plots in een regenbuitje terechtkomen.

Wat dit type sneaker eveneens weet te kenmerken, is het gebruik van de ripstop-stof. Ben je vaak actief? Dan mag deze sneaker dit voorjaar dus zeker niet ontbreken.

Suède

Niet zozeer het model, maar juist de stof is hier het meest belangrijk: suède mag namelijk dé trend van dit voorjaar genoemd worden. Zo kan het gaan om sneakers met een volledig suède look, maar ook schoeisel met suède details.

Vaak heeft deze schoen een zachte aardetint, zoals camel, blauw, khaki of grijs. Ook weten deze sneakers vaak in colorblock-motieven voor te komen.

Dad sneakers

Love or hate them: ook de pompeuze dad sneakers behoren tot de trends van het voorjaar. Dit grote model weet daarbij in allerlei kleuren voor te komen: van bijna egaal wit tot bonte jaren 80 combinaties.

Met name merken als Fila en Balenciaga zijn erg populair, voornamelijk door hun iconische modellen.

 

Van minimalistisch wit tot flamboyant jaren 80: de trends voor dit voorjaar vallen zeer divers te noemen.

En, welke sneakertrends gaan een plekje in jouw kast veroveren?

 

Redactie

Redactie

Top