Sneakertips: Koop ze nu in de sale

Sneakertips: Koop ze nu in de sale

De sneaker is misschien wel de meest gedragen schoensoort in de wereld. Tegenwoordig zijn sneakers niet 'zomaar' een paar schoenen. Sneakers zijn een statement, een high-fashion artikel (zoals Isabel Marant sneakers), iets wat je verzamelt, iets waar je misschien wel maanden voor gespaard hebt, oftewel: een sneaker is je beste vriend. De schoenen die eerst vooral door mannen werden gedragen, zijn nu net zo populair voor vrouwen en vandaag de dag niet uit het modebeeld weg te slaan.

Hoewel je sneakers het hele jaar door kunt dragen, begint het 'sneakerseizoen' vanaf maart weer. Je hebt sneakers tegenwoordig in alle soorten, maten, kleuren en merken Je hebt de Nike Air Max, de Converse, de Superstars van Adidas en noem maar op. Zeker gezien sneakers aardig in prijs kunnen oplopen, is het handig je sneakers nu al te kopen. Bij veel online webshops zijn ze in de winter namelijk in de sale!

Shop adidas sneakers

OP = OP

Shop Mint Velvet sneakers

OP = OP

Shop Vans sneakers 

OP = OP

6 praktische en handige tips voor iedereen die sneakers draagt

1. Laat je sneaker passen bij je outfit. Is je sneaker fel van kleur? Zorg er dan voor dat de rest van je outfit rustig is. Kies dan voor een outfit in de kleuren wit, zwart, grijs of camel. Zo valt je schoen extra op en word je niet een wandelend kleurenpallet.

2. Let op je veters. Vaak is het bij een veterschoen zo dat je hem strikt zoals op de basisschool geleerd, maar bij een sneaker geldt deze regel niet altijd. Elke sneaker vraagt weer om een andere techniek. Denk bijvoorbeeld aan de Air-Max. Hierbij is het gebruikelijk je veters in je schoen te stoppen. Zo komt de sneaker nog beter uit. Ook bij de lage Converse All Stars is een dubbele knoop niet echt hip. Je kunt de veters beter in je sneaker doen of om je enkel knopen.

3. De juiste sokken. De sneaker is vaak een wat lagere schoen. Dit kan er dus voor zorgen dat je sokken zichtbaar zijn. De juiste sokken dragen is één van de belangrijkste dingen als je sneakers draagt. Ga bij een clean look voor lage sokken, zodat deze niet te zien zijn. Voor de vrouwen heb je daar zelfs enkelsokken voor. Deze komen tot net over je tenen en zijn geheel onzichtbaar. Ga je voor een opvallende look? Kies dan voor hogere sokken met een opvallend patroon, zoals de bekende Happy Socks.

4. Je sneakers moet je respecteren. Geef daarom ook de nodige aandacht aan je broek. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je broekspijp mooi aansluit en kijk even in de spiegel of je broek en je sneaker matchen. Als je je broek omslaat, zorg er dan voor dat de omslag mooi recht is. Ook het soort broek is belangrijk. Een sneaker kan onder bijna elke broek, maar kijk uit bij een net pantalon. Deze is vaak lastig te combineren met een paar sneakers.

5. Pas op met korte broeken. Sneakers in combinatie met een korte broek kan, maar voor de mannen is de combinatie korte broek, hoge sneakers en zichtbare sokken een echte no-go. Deze look komt nog vaak voor en zou eigenlijk verboden moeten worden.

6. Voorkom verkleuring. Sneakers zijn er tegenwoordig in de meest luxe uitvoeringen. Heb je een dure variant - nieuwe Nike Airs - en ben je er heel zuinig op? Bewaar deze dan niet in het zonlicht. Een donkere schoenenkast of een schoenenrek in de schaduw is het meest veilig. Sneakers kunnen, ongeacht de prijs, verkleuren in de zon.

Nike-Air-Max-Heren2
Shop Nike sneakers

OP = OP

Shop Converse Chuck Taylor

OP = OP

Shop Converse Chuck '70

OP = OP

Zo voorkom je zweetvoeten

Sneakers zijn schoenen die altijd gedragen kunnen worden. Op een feestje, op een festival, doordeweeks naar je werk of in het weekend naar de stad. Daarom gaan ze vaak wat sneller naar zweet ruiken. Helemaal als het in de zomer warm is. Hieronder vind je drie essentiële tips om je schoenen op te frissen.

1.  Doe je schoenen een nachtje in de vriezer. De vriezer doodt de bacteriën en dat zijn vaak de grootste boosdoeners van de stank.

2. Was je sneakers met soda. Soda is voor sneakers een veilig product en het ontsmet. Kijk uit met bleek of gewone zeep, deze kunnen je sneakers aantasten.

3. Ook kun je in schoenenwinkels vaak speciale zooltjes of een spray kopen. Deze helpen ook de stank van zweetvoeten verminderen.

Nike Air Max

De Nike Air Max is één van de populairste sneaker die Nike heeft ontworpen. Al sinds 1987 is deze schoen met air-kussentjes ranzendpopulair! Je ziet ze dan tegenwoordig ook in veel modellen, kleuren en varianten voorbij komen. Bekijk hier alles wat je moet weten over Nike Air Max, de verschillende modellen en welke trends er nu zijn

Redactie

Redactie

Top