Sneakers: Hoe draag je ze netjes op de werkvloer?

Sneakers: Hoe draag je ze netjes op de werkvloer?

Wanneer je naar je werk gaat, wil je het liefst een outfit aan die een professionele indruk achterlaat. Losse T-shirts, 'kapotte' spijkerbroeken of sportieve kledingstukken?

Tijdens je werkuren worden deze items niet bepaald gewaardeerd.

Voor sneakers geldt dit evenzo, al zijn er wel degelijk exemplaren die je tijdens het werk kan dragen. Maar, hoe verwerk je deze in een geschikte outfit?

Professionele uitstraling

Allereerst is het van belang dat je onthoudt dat je tijdens je werkuren een professionele indruk achter moet laten. Je bent het visitekaartje van het bedrijf en dat mag je laten zien.

Sportieve artikelen, zoals joggers en hoodies in sweatstof, T-shirts met provocerende prints of weinig verhullende kledingstukken; het zijn allemaal items die je professionaliteit niet omhoog zullen halen.

Jurken met een goede lengte, tops die je decolleté bedekken of broeken in aardse tinten weten het daarentegen wél goed te doen.

En, hoewel de sneaker een aardig vrijblijvende look heeft, kun je deze wel degelijk met een zakelijke outfit combineren. Maar, hoe dan?

Geen sneakers tijdens...

Oké, de ene sneaker is de ander niet. Zo zul je niet snel voor een 'hardloopachtige' schoen kiezen wanneer je een verfijnde outfit draagt. Ben je daarnaast eveneens bewust van de sector waarin je werkt.

Gaat het om zeer 'serieuze' zaken, zoals de economische sector of de advocatuur? Dan zal een sneaker je niet snel goed doen; het komt toch net iets te vrijblijvend over.

Houd dus zeker rekening met je werkomgeving.

Outfit met sneakers

Maar, hoe kun je de outfit nu wel stijlvol samenbrengen met sneakers? Wat is nu een geschikte look voor 't werk?

Vrouwen: Allereerst moet de sneaker -het liefst- een casual-chique uitstraling hebben. Denk hierbij aan een vrij smal model, niet zo'n 'theatraal' exemplaar.

Kies een aardse tint, zoals wit, crème of juist donkerblauw.

Je kunt deze sneaker stijlvol dragen onder een jurk met een goede lengte, zoals een pencil dress, een leren kokerrok met een elegante blouse of juist een skinny in een aardse tint, gecombineerd met een top en blazer of juist een subtiel gebreid truitje.

Zorg dat de basis casual-chic tot verfijnd is om zo, met de sneaker, het speelse effect te creëren.

Mannen: Net als bij de vrouwen moet ook de man voor een meer 'casual-chique' sneaker kiezen; zeker niet al te vrijblijvend.

Mannen kunnen hierbij voor een chino met een overhemd of juist een gedistingeerde pullover gaan om deze vervolgens met een sneaker te combineren.

Een jeans zou eventueel kunnen, al ligt dit wel aan je werkomgeving. Probeer ook hier sportieve artikelen te vermijden.

'Zakelijk speels'

Met een sneaker maak je de outfit net iets speelser. Ook de zakelijke sector kent, in veel gevallen, geen 'enorm strikte' regels meer, al geeft dit je natuurlijk geen opening tot allerlei 'experimenten' rond outfits.

Draag de sneaker dan ook zeker niet onder een chic pak; dit past totaal niet bij elkaar. Kortom, je zakelijke outfit mag gerust een speels randje krijgen, zolang het geen afbreuk aan de professionaliteit doet.

Jij blij, en je werkgever ook!

 

Redactie

Redactie

Top