WIN: gratis huren van smoking + lakschoenen

WIN: gratis huren van smoking + lakschoenen

De smoking is een kostuum dat wordt gedragen bij gelegenheden met de dresscode Black Tie. De smoking is een klassieke en stijlvolle outfit die tegenwoordig voorkomt bij gala's, uitreikingen of bruiloften. Een Smoking is vaak een wat duurdere aankoop wanneer je deze zelf moet aanschaffen. Daarom geeft Dresscode in samenwerking met Smokingverhuurshop.nl jou de kans om een complete smoking inclusief lakschoenen (t.w.v 90,-) gratis te huren!

Een Smoking is niet een alledaagse dresscode. Maar als hij verplicht is, dan moet je ook echt de regels rondom de dresscodes houden. Daarom zijn er vele mogelijkheden om een complete smoking te huren. Verhuurshops als Smokingverhuurshop.nl bieden de mooiste meest complete smokings aan voor een leuke prijs. Daarnaast kunnen zij je advies geven over de maat en de verdere accessoires die erbij komen kijken zoals de lakschoenen.

Hieronder hebben we alle feiten over de smoking nog even voor je op een rij gezet.

1. Het jasje

Dit is een single-breasted jasje met klassieke revers. Single-breasted betekent dat er maar één rij knopen is en dat het jasje nauwelijks overlapt aan de voorkant. Revers zijn de kraag van het jasje, klassieke revers van een smoking zijn dun. Het jasje is van zwart wol en de revers van zwart satijn.

2. De pantalon

De pantalon is van hetzelfde materiaal als het jasje en heeft een hoge taille. Het kenmerk van een pantalon van een smoking is de galon. Dit is een satijnen bies in dezelfde stof als de revers van het jasje, wat over de zijnaad van de pantalon loopt.

3. Het overhemd

Het overhemd dat je onder het jasje draagt hoort spierwit te zijn. En hij heeft een klein boordje, een gladde voorkant en een blinde knoopsluiting. Je ziet de knopen van het overhemd dus niet.

4. De cumberband of het gilet

De cumberband is een soort zijde riem die je over de broek draagt. Het gilet is een jasje zonder mouwen dat aan de voorkant laag is uitgesneden. Een van beide draag je over de tailleband van de broek zodat je overhemd goed in de pantalon blijft zitten en dat alles netjes is afgewerkt.

5. Het vlinderstrikje

Dit strikje is van hetzelfde materiaal als de revers van het jasje. Dit is het enige onderdeel van een smoking waarin je een beetje je creativiteit kwijt kunt. Je kunt het strikje namelijk op verschillende manieren strikken. Uiteraard kan je ook een voorgestrikte strik kopen, wat makkelijker is, maar wel iets minder mooi.

6. Zwarte lakschoenen

logo

De schoenen zijn de finishing touch van je smoking. Kies voor mooie zwarte lakschoenen en draag er zwarte sokken in.

Deze winactie is verlopen

Redactie

Redactie

Top