De sjaal, hét onmisbare accessoire voor dit najaar

De sjaal, hét onmisbare accessoire voor dit najaar

Een sjaal is een heerlijk najaars-accessoire, want hij is zowel simpel als chic. Hij houdt je warm en voegt charme toe aan je outfit. Je kunt sjaals op veel verschillende manieren dragen en zijn verkrijgbaar in veel uiteenlopende modellen. Draag dikke sjaals op een koude winterdag, binnen kun je een sjaaltje van een dunnere stof dragen.

Sjaals voor dames

Buiten de deur

Wollen sjaals zijn perfect om boven je jas te dragen. Bovendien houden wollen sjaals je heerlijk warm tijdens koude dagen. Daarnaast zitten ze ook nog eens erg comfortabel. Wikkel ze om je nek, of laat deze nonchalant over je schouders hangen. Om een leuk contrast te creëren kun je een kleur kiezen die sterk afwijkt van de kleur van je jas. Sjaals zijn vaak van wol, katoen of van een synthetisch materiaal. Een ander fijn materiaal is bouclé. Dit materiaal is lichter dan wol maar toch grof, bovendien voelt bouclé heerlijk zacht aan.

Chique sjaal

Veel sjaals kunnen heel chic zijn. Kies bijvoorbeeld voor een luxe stof als kasjmier of zijde. Knoop hem om je nek, of drapeer de sjaal losjes om je schouders. Chique sjaals kun je mooi combineren met je jurk en je blouse.

In je haar

Sjaals zijn ook een leuk accessoire voor in je haar. Kleine zijden of katoenen sjaaltjes zijn hier het meest geschikt voor. Rol het sjaaltje op en knoop deze achter je hoofd vast. Leuk voor een bohemien of jaren '50 look!

De pashmina

Pashima sjaals zijn zeer populair. Ze zijn vernoemd naar het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Pashmina is een fijn type kasjmier wol afkomstig uit India, Pakistan en Nepal. Een pashmina sjaal is warm maar niet te dik en heel elegant. Er zijn mooie egale sjaals te vinden, maar pashmina sjaals staat vooral bekend om de mooie gedetailleerde designs.

sjaal bijenkorfSjaal WE Fashion
Shop sjaals bij de BijenkorfShop sjaals bij WE Fashion

Sjaals voor heren

Ook voor mannen zijn sjaals een fijn accessoire. Vaak zijn de sjaals voor mannen van een dikke stof en wat stoerder. Als man kan je hem op verschillende manieren dragen, zoals hieronder beschreven.

Warme sjaals voor buiten

De winnaar van de warme sjaals is de grof gebreide versie. Deze sjaal is stoer en houdt je heerlijk warm. De ronde gebreide sjaal is een makkelijke en originele variant. Deze sjaal heeft geen uiteinde en trek je daarom over je hoofd. Modieus en warm tegelijk!

Zakelijke sjaals

Sjaals kunnen ook zakelijk en klassiek zijn. Kies voor een rechte sjaal en draag hem zoals de Parijzenaars hem dragen, in de lengte dubbelgevouwen, met het uiteinde door de vouw heen. Sjaals in rustige kleuren of met een geruite print passen heel goed bij deze stijl.

De nonchalante look

Wil je er wat nonchalanter uitzien? Kies dan voor een sjaal van een lichtere stof (zoals katoen) met een mooie print. Draag de sjaal losjes rond je nek of laat de sjaal helemaal open hangen. Dit staat leuk in combinatie met een colbert.

sjaal heren bijenkorfsjaal heren we fashion
Shop sjaals bij de BijenkorfShop sjaals bij WE Fashion
Redactie

Redactie

Top