Schoentrends herfst 2019: Déze schoenen moet je hebben!

Schoentrends herfst 2019: Déze schoenen moet je hebben!

De Schoentrends voor de herfst van 2019? Je leest er hier alles over.

Het weet je interesse te wekken óf je hebt er weinig mee. Maar, dat ze er zijn, dát is één ding dat zeker is: trends! Ook aankomende herfst staat je weer een nieuwe reeks aan trends te wachten, ditmaal in het teken van schoenen…

Klassiek vs. extravagante schoentrends

De herfst van 2019 heeft weer een geheel eigen stijl als het om trends gaat. Zo zie je vrij klassieke vormen terugkeren, al dan wel of niet in een modern jasje gestoken. Maar, er zijn ook nieuwe schoentrends bijgekomen.

Veel designers leken dezelfde gedachten te hebben, want verschillende stijlen zie je bij diverse ontwerpers terugkomen…

Sleek platforms

Een opvallende trend wordt deze herfst door de oldskool sleek platforms gevormd. Kenmerkend is vooral de volumineuze zool en aansluitende look rondom het been.

Houd je van een jaren 90 look? Weet deze verfrissende versie dan in je kast te verwelkomen.

Afzaklaars

De afzaklaars is eigenlijk een 'gewone laars', maar dan met een speciale finishing touch. Zo heeft deze schoen niet zonder reden deze naam aan haar karakteristieke gehalte te danken.

De schacht lijkt namelijk 'naar beneden' te zijn gedrukt, waardoor het oogt alsof deze is afgezakt. Deze laars is dan ook hét voorbeeld waar klassiek, elegantie en stoer samenkomen.

Rijglaars

De rijglaars is deze herfst helemaal in. Hierbij heeft de laars van boven tot onder een veterconstructie, vandaar de naam rijglaars. Het heeft een klassieke, enigszins artistieke look en lijkt -qua uitstraling- haast uit het Victoriaanse tijdperk te komen.

Dus, mocht je een modern-historische stijl wel kunnen waarderen…

Ambachtelijke schoenen

Een modern-classic indianenschoentje of een slippertje dat uit Marrakech lijkt te komen: deze herfst is er grootse aandacht voor het ambachtelijke model. Wil je graag een eigenzinnige look creëren, zoals een westerse stijl met een Oosters tintje?

Laat je oog dan eens vallen op ambachtelijke schoenen. De originele stijl, maar dan vervaardigd met hoogwaardige materialen: je vindt het deze aankomende herfst.

Bijzondere stoffen

Dacht je dat satijn of gebreide stoffen enkel geschikt voor kledingstukken waren? Think again: de modewereld ziet dat heel anders. Deze herfst hebben diverse ontwerpers voor bijzondere materialen gekozen, waaronder gebreide stoffen in haakwerk-vorm.

Of, denk aan een enkellaarsje van satijn. Daarnaast wordt er veelal met schapenvacht gewerkt, in dit geval aan de buitenzijde van de schoen. Mocht je dus eens iets anders dan leer of canvas willen…

Matrix Boots

Een futuristisch-gotische look, voorzien grote zolen en veterconstructies: de Matrix boots behoren tot de meest extravagante trends van deze herfst. Deze flamboyante laarzen zijn dan ook echte eyecatchers.

Als je hiermee om de hoek komt, weet je zéker dat je gezien zult worden...

Ugly brogues

De klassieke brogues hebben deze herfst een flamboyante metamorfose ondergaan. Net als de ugly sneaker is dit model pompeus en 'moet je ervan houden of niet'.

Kan het voor jou niet apart genoeg? Maak je look af met de ugly brogues.

Of je deze aankomende herfst nu voor klassiek of extravagant gaat: de schoentrends weten je volop te inspireren!

Redactie

Redactie

Top