Schoenenonderzoek

Schoenenonderzoek

Schoenen zijn hip! Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt zelfs dat Nederlandse consumenten in 2016 voor 926 miljoen euro aan schoenen hebben gekocht. Dit is 284 miljoen meer dan in 2015.
Om de schoenenverslaving van de Nederlandse en Belgische bevolking in kaart te brengen, heeft Dresscode.nl onder 5.393 Nederlandse en Belgische respondenten een groot schoenenonderzoek gehouden.

Schoenenonderzoek Resultaten

Mannen vs. Vrouwen

Dat vrouwen van schoenen houden is algemeen bekend, maar dat 58 procent meer dan tien paar schoenen heeft is toch wel erg opvallend. Ruim 41 procent van de dames geeft aan zelfs meer dan vijftien paar schoenen te hebben. Daarentegen geeft slechts 29 procent van de mannen aan meer dan tien schoenen te bezitten. Hiervan geeft 16 procent aan meer dan vijftien paar te hebben.

Slechts 15 procent van alle vrouwen geeft aan minder dan vijf schoenen te hebben. Dit komt bij de mannen vaker voor: maar liefst 38 procent van de mannen geeft aan minder dan vijf paar schoenen te bezitten.

Nederland vs. België

In vergelijking met Belgen, hebben Nederlanders gemiddeld meer schoenen in de kast liggen, al is het verschil niet groot. Ruim de helft van de Nederlandse en Belgische vrouwen heeft meer dan tien paar schoenen in bezit. Dit is 58 procent bij de Nederlandse vrouwen tegenover de 54 procent van de Belgische vrouwen. Hiervan geeft nog eens 41 procent van de Nederlandse vrouwen aan meer dan vijftien paar schoenen te hebben. Belgische vrouwen lopen hierin niet veel achter, hiervan geeft 37 procent aan meer dan vijftien schoenen te hebben.

De mannen zijn iets minder grote verzamelaars. Van de Nederlandse mannen heeft 29 procent meer dan tien paar schoenen, dit tegenover 26 procent van de Belgische mannen. 16 procent de mannen uit beide landen heeft meer dan vijftien schoenen. Van de Belgische heren geeft 42 procent aan minder dan vijf schoenen te bezitten. Van de Nederlandse mannen heeft 38 procent minder dan vijf paar schoenen.

Mac vs. Windows

Naast het verschil tussen België en Nederland zijn ook de verschillen in besturingssystemen in kaart gebracht. Want zou het zo zijn dat een 'hip' besturingssysteem ook gelijk staat aan meer schoenen online bestellen? Of dat de reden is van deze opvallende verschillen is niet zeker, maar dat de Mac gebruikers graag schoenen per outfit matchen zeker wel.

Tussen de Mac- en Windows-gebruikers zit namelijk een duidelijk verschil. Dat een Mac-gebruiker kiest voor stijlvol en uiterlijk vertoon is ook terug te zien in zijn schoenenkast. 36 procent van de mannelijke Mac-gebruikers bezit meer dan tien schoenen. Dit is 12 procent meer dan bij mannelijke Windows-gebruikers.

Ook de dames met een Mac vallen op. Maar liefst 61 procent geeft aan meer dan tien paar schoenen te hebben, hiervan heeft 45 procent zelfs meer dan 15 paar schoenen. Daarentegen bezit 'slechts' 56 procent van de vrouwelijke Windows-gebruikers meer dan tien paar schoenen.

Een opvallend resultaat uit het schoenenonderzoek is het verschil tussen het aantal schoenen van de 'hippe' Mac gebruiker en gebruikers van 'alternatieve' besturingssystemen, als Linux, Fedora en Ubuntu. Slechts 6 procent van deze respondenten geeft aan meer dan tien paar schoenen te hebben. 47 procent heeft zelfs minder dan vijf paar schoenen.

Redactie

Redactie

Top