Sandalen: dé oplossing voor elke zomerse dag

Sandalen: dé oplossing voor elke zomerse dag

Sandalen jurkjeSandalen lijken op het eerste gezicht misschien wat oubollig, maar dat zijn ze zeker niet. Ook deze zomer zijn ze op een mooie zomerdag voor zowel mannen als vrouwen perfect om te dragen. Het fijne van deze schoenen is dat ze bij zowel formele als informele gelegenheden gedragen kunnen worden (tenzij er sprake is van een strenge formele dresscode op werk). Om je een beetje te helpen met de sandalen dresscode, lees je hier over de sandalen trends die je tegen gaat komen deze zomer.

Vrouwen

Sandalen voor vrouwen worden met het jaar hipper. Je hebt ze in veel stijlen en materialen. Voor vrouwen geldt eigenlijk: hoe meer bandjes, hoe beter. Dit kunnen dunne of dikke bandjes zijn. Ook voor de sandaal in pump geldt deze regel.

Naast bandjes zijn franjes helemaal van nu. Franjes geven je sandaaltjes een hippie-uiterlijk en een zomerse look. Ze zijn bij de pump een mooi detail om je sandaal een opvallend uiterlijk te geven. Tot slot zijn studs op je sandalen altijd goed. Ze geven je schoenen een stoer uiterlijk en laten ze opvallen.

Sandalen kunnen onder veel outfits gedragen worden. Voor vrouwen zijn ze vooral ideaal op een zomerse dag op kantoor. Teenslippers worden immers niet altijd gewaardeerd in deze omgeving. Sandalen zijn net zo luchtig, maar hebben wel een chic en net uiterlijk. Draag ze onder een rokje, jurk, lange of korte broek: sandalen kun je eigenlijk overal mee combineren.

Mannen

Voor mannen zijn de sandalen in eerste instantie praktisch. Een luchtige schoen die gemakkelijk te combineren is met veel gelegenheden. De sandalen van de man zijn vaak wat stoerder en hebben geen extra accessoires nodig (zoals studs of franjes bij vrouwen sandalen). De heren sandaal bestaat vaak uit enkele brede banden van suède of leer. Belangrijk is dat de sandaal genoeg ruimte moet overlaten aan de voorkant van de voet. Aangezien het geen dichte schoen is, kan de voet een klein beetje schuiven. Het is hierbij 'not done' om met je tenen over de rand te komen.

Voor mannen is de sandaal te dragen onder verschillende outfits. Een spijkerbroek, een chino een korte broek of zwembroek. Als de sandaal maar binnen het thema van de outfit past.

Zweetvoeten

Ook al zijn sandalen lekker luchtig, met zomerse temperaturen kunnen ook in deze schoenen nog zweetvoeten ontstaan. Om van die blijvende zweetvlekken in je zool af te komen is het handig om je zolen in te smeren met wat talkpoeder. Dit zal niet alleen het zweten wat verminderen, het houdt ook verkleuringen van de zool tegen.

 

Thomas

Thomas

Top