Ruitjes: Oubollig of super trendy?

Ruitjes: Oubollig of super trendy?

Ruitjes: je ziet ze op de houthakkers blouse, de tartan-sjaal of de plaid-broek: alle drie hebben ze de print gemeen. Ze zijn allemaal op hun eigen wijze gedecoreerd met het inmiddels eeuwenoude ruitje. Maar, hoe hip is deze print nu eigenlijk? En, kun je er wel een modieuze outfit mee creëren?

Van jong tot oud...

Plaats jezelf voor de TV, bekijk een serie uit Engeland die zich 'afspeelt' in de vorige eeuw en tadá, daar zul je 'm hebben: het klassieke ruitje. Al decennia lang worden de ruitjes in Schotland en Groot-Brittannië gedragen, dus dat deze print inmiddels een historisch imago heeft, zal je vast niet verbazen.

Of het nu om een klein jongetje of een oudere vrouw gaat: in de serie kan iedereen met het ruitje lopen. Valt deze print dan ook oubollig te noemen en neemt het je 'verleidelijke' gehalte weg of is 'ie iconisch en daardoor juíst goed draagbaar?

Iconische ruitjes print

Net als de vintage polka dot en de Franse Bretonse streep is ook het ruitje iconisch en helemaal passend binnen de trends van nu. En, ben je eenmaal iconisch, dan is het moeilijk je van dit voetstuk te halen. Zelfs op schoenen weet deze geliefde print groots te zijn. Wel is het belangrijk dat je het ruitje stijlvol weet te dragen. Want, hoe geliefd de print ook mag zijn, je kunt het inderdaad oubollig maken als je 'm op een verkeerde wijze combineert. Dus, hoe ga je dat aanpakken?

Totaal of one-piece?

Naast een geruite blouse of trui kun je zelfs kiezen voor een pak in ruitjesvorm. Je moet dan ook goed bedenken wát je wilt uitstralen. Ga je voor excentriek en opvallend? Dan kun je voor het 'totaalpakket' gaan. Wil je liever één focuspunt? Kies dan bijvoorbeeld voor een broek óf trui in ruitjesvorm, aangevuld met egale kledingstukken om zo de aandacht naar de print te leiden.

Outfit inspiratie

Het ruitje kun je zo hip maken als je zelf wilt, zeker door het met moderne items samen te brengen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens deze mogelijke opties! Draag je graag rokjes? Denk dan eens aan een -voornamelijk- beige of bordeauxrode ruitjes print en breng deze samen met een spierwit T-shirt die best een kleine opdruk mag hebben, zoals zwarte letters.

Om het iets warmer te krijgen, kun je het samenbrengen met een bijpassend blazertje en donkere chelsea boots. Of, misschien draai je de rollen wel om! Denk bijvoorbeeld aan een grijs geruite print, verwerkt in een top met lange mouwen, gecombineerd met een zwarte rok van stoer leer en stijlvolle zwarte overknees; super trendy én passend bij de koudere seizoenen.

Ook kun je voor een geruit jurkje met suède laarzen of juist een skinny jeans en leren jasje met daaronder een geruite blouse gaan. Deze iconische print kun je, in samenwerking met stoffen als leer of suède, zo stoer, klassiek of sexy maken als je zelf wilt. Dus, mócht je twijfelen, dan heb je daar nu geen reden meer toe!

Redactie

Redactie

Top