Rokjesdag 2019: What’s hot and what’s not?

Rokjesdag 2019: What’s hot and what’s not?

Rokjesdag 2019 kan elk moment gaan beginnen!! Yes, het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, en... De rest kun je vast zelf invullen. En áls die dag komt, wil je natuurlijk wel een 'wauwie'-outfit.

Toch zijn er een aantal punten die je zeker níét in je outfit moet verwerken; het staat niet flatteus of het kan simpelweg niet meer. Dus, hoe moet je dit aanpakken?

Rokjesdag 2019 trends

Om te beginnen zijn de trends van dit jaar, en dus ook voor de rokjes, vrij extravagant en flamboyant. Zo zie je veel aanwezige prints, variërend van sjaal-print tot botanische palmbladeren tot de -inmiddels gevestigde- panterprint, maar ook sprekende kleuren als koraal of juist azuurblauw.

Wat een trend is die je nog steeds ziet, zijn rokken van een plisséstof. Deze rokken komen over het algemeen vaak net over de knie, maar er zijn ook zeker kortere exemplaren te vinden.

En dan terug van weggeweest en een echte musthave van dit moment; de jeans rok!

Welke kleuren?

Niet iedereen is gezegend met bruine benen. Waarom hier zoveel waarde aan wordt gehecht? Misschien wel omdat een tintje voor nét iets meer opties zorgt aangezien veel kleuren hier bijzonder mooi bij passen. Maar, de tinten voor rokjesdag moeten ook wel een beetje bij het voorjaar aansluiten.

Toch zijn er diverse kleuren die echt bij het lenteseizoen horen. Hierbij zijn de tinten niet zo donker, maar hebben ze toch een aards karakter of neigen ze naar pasteltinten.

Denk hierbij eens aan poederroze, blauwig lavendel, aubergine, khaki, beige of bordeauxrood. Pastels als lichtgeel en mint ogen meer flatteus wanneer je nét een tintje hebt, dus misschien moet je die nog even parkeren.

Ook heel felle kleuren mag je nog éventjes laten wachten; deze passen meer bij het begin van de zomer of het einde van de lente; een getint huidje laat eveneens deze kleuren net iets meer spreken, anders kan het een beetje 'te veel van het goede' worden.

Rokjesdag ideeën

- Kies voor een a-line rok in leren vorm, zoals de kleur aubergine, en combineer deze met een witte of baby blauwe blouse. Stoer, maar toch vrouwelijk en elegant.

- Denk eens aan een pencil skirt met mooie print, zoals een streepje, luipaard of een botanisch thema. Breng het samen met een losse top en mooie pumps!

- Pailletten: Kies een pastelkleurige rok met pailletten en breng het samen met een licht metaalkleurig, gebreid truitje. Dit jaar staat voor 'shine', dus laat het gerust zien!

Do's

- Kies deze lente voor een comfortabele, 'lossere' stijl; dit past perfect bij de rokjesdag trends van 2019.

- Je mag best wat experimenteren; dit jaar staat in het teken van prints en extravagante looks.

- Loop je veel rond? Denk dan, in plaats van een hak, eens aan een mooie, witte sneaker; dit maakt je outfit wat speelser.

Don'ts

- Draag geen legging onder je rok; rokjesdag draait om blote benen!

- Een absolute 'not' is het dragen van bont; dit kan, voornamelijk vanuit diervriendelijk opzicht, écht niet meer.

 

Genoeg inspiratie? Stel die outfit voor rokjesdag 2019 dan maar snel samen!

Redactie

Redactie

Top