Rokjesdag 2018: Wat trek je aan?

Rokjesdag 2018: Wat trek je aan?

Het lijkt er nu toch echt aan te komen: rokjesdag 2018! De dag waarop vrouwen, voor het eerst dat jaar, eindelijk weer hun zomerse rokje uit de kast mogen halen. Maar, hoe ga je dat aanpakken?

Trends voor 2018

Om te beginnen is het natuurlijk wel zo leuk om te kijken welke trends je dit jaar gaat zien.
Want ja, je wilt er wel een beetje 'up-to-date' bijlopen en geen items aantrekken waarvan je achteraf denkt: 'Ai… Had ik dat nu maar niet gedaan…'

Dus, wat zijn eigenlijk de trends voor 2018? De eerste trend voor dit jaar is het volop gebruiken van prints.
Dit kan een flamboyante en tropische bloemenprint of juist een iets meer rustig design zijn, zoals de botanische palmbladeren.
Of, misschien past een subtiele luipaardprint meer bij jou; ook deze kun je op verschillende manieren in je outfit verwerken.

De iconische streep blijft voor velen één van de favorieten; ook deze laat dit jaar wederom zien dat 'ie niet van de aardbol verdwenen is.
Een andere trend is het diervriendelijk gehalte van je outfit: zo is het echte bont 'not done' en gaan 'faux fur' kledingstukken het eens geheel overnemen.
De laatste trend is het 'comfortabele' gehalte van je kleding. Niet dat iedereen in een sportoutfit rond gaat lopen, maar het mag vanaf 2018 wel ietsjes 'losser' zitten.

Outfit voor rokjesdag 2018

Die trends zijn natuurlijk hartstikke leuk. Maar, hoe verwerk je deze eigenlijk in je outfit voor rokjesdag 2018?

Om het geheel een beetje in harmonie te houden, maar ook te laten voldoen aan de trends voor 2018, is het belangrijk een combinatie van 'rustig' en 'opvallend' te vinden. Een simpel voorbeeld is een printvolle top samengebracht met een egale rok.

Maar, je kunt het uiteraard ook omdraaien.
Zo kun je een 'floral blouse' goed combineren met een witte rok of, als je geen wit wilt dragen, kiezen voor een contrasterende of overeenkomende kleur, kijkende naar je top.
Of, misschien juist wel een wit-zwart gestreept shirt met een donkerblauwe of zwarte rok, mocht deze 'Franse kledingstijl' jou meer bevallen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de onderzijde voornamelijk de aandacht moet krijgen.
Zo mag je rok best een opvallende print hebben, zoals een jacquard- of een luipaarddessin, die je vervolgens samenbrengt met een elegante blouse in een zachte pasteltint, zoals lichtblauw of poederroze.
Ook de accessoires, zoals haarbanden, kettingen of armbanden, mag je hier op aan laten sluiten. Maak de outfit daarnaast af met kleurrijke pumps, passend bij de outfit, of casual-chique sneakers.

Voorjaar

Ondanks dat je met rokjesdag 2018 zomers de straat op kunt, is het misschien wel een aanrader nog even rekening te houden met het kleurgebruik.
Want, de tinten die je kiest, moeten wel bij je huidskleur –op dat moment- passen.

Zo ogen pasteltinten lieflijk en zacht; eigenlijk exact wat het voorjaar ook uitstraalt. Heb je al een tintje of beschik je over een donkere huidskleur?
Dan kun je fijn en fanatiek met kleuren 'spelen'. Daarnaast moet je ook even in gedachte houden welk type rok jou goed staat.
Waar het ene figuur namelijk meer geschikt is voor een kokermodel, waaronder een slank lichaam, komt het andere veel beter uit in een A-line of de plooirok.

Kortom, qua opties zijn de mogelijkheden eindeloos en mag je 'lekker opvallend combineren'. Nu alleen nog even het perfecte rokje vinden…

 

Redactie

Redactie

Top