Rokjesdag 2017: Dit zijn dé trends

Rokjesdag 2017: Dit zijn dé trends

Lees hier alles over rokjesdag 2018!

Als je naar buiten kijkt, lijkt de winter dan nu echt aan zijn einde te komen. Dit betekent maar 1 ding: HALLO LENTE!  Als je aan de lente denkt, denk je vaak aan bloemen, vrolijke kleuren, lammetjes, maar misschien nog wel het meest aan rokjes en rokjesdag! De datum van rokjesdag 2017 is nog niet vastgesteld, maar hij zal niet lang meer op zich laten wachten.

Rokjesdag heeft geen jaarlijkse exacte dag met een vaste datum. Ieder jaar wordt rokjesdag uitgeroepen enkele dagen voordat de dag komt. Het is namelijk de eerste echte, mooie lentedag waarbij vrouwen weer massaal in rokjes en blote benen de straat op gaan. Vaak valt deze dag op de eerste lentedag in april, maar dit jaar rokjesdag vroeg en mogen we in maart onze blote benen al laten zien. De lentekriebels zijn aanwezig aangezien nu eindelijk het lentezonnetje van zich laat horen en de zomerkleding langzaam uit de kast gehaald mag worden.

Rokjesdag 2017 duurt misschien nog eventjes, maar als het zover is willen we wel helemaal voorbereid zijn. Oftewel we moeten de laatste rokjestrends van 2017 even rustig doornemen zodat we zeker weten, dat we er perfect uitzien die dag in april. Gelukkig heb ik hier de leukste en mooiste rokjes voor je op een rij gezet:

Martin Bril omschreef het zelf als volgt:
Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.

 

Trends van rokjesdag 2017

A-lijn rok

Een trend die je het meest gaat zien de komende seizoenen, is de A-lijn rok. De rokken zijn sierlijk, vrouwelijk en komen bij verschillende gelegenheden van pas. De A-lijn rok die je veel voorbij ziet komen, is de rok met plooien die ervoor zorgen dat de rok wijduit loopt.  Combineer de A-lijn rok met sneakers en een shirt voor een trendy, vlotte look. Of ga voor netjes en combineer je rok met een leuke blouse en ballerina's. Rokjesdag 2017 zal deze rok ook veel gedragen worden, omdat hij vaak tot op of over de knie komt. Doordat hij wat langer is, kan de rok al vroeg in het lenteseizoen gedragen worden. Daarnaast zijn je benen aan het begin van de lente vaak nog erg wit, met de A-lijn rok zijn deze tenminste nog een beetje verscholen --> Ideaal voor rokjesdag dus. Hoewel een a-lijn jurk uiteraard ook stiekem wel kan.

Kokerrok

De kokerrok is vorig jaar al vaak voorbij gekomen, maar ook in 2017 kun je deze rok zeker aanschaffen. De rok stamt oorspronkelijk van het nette mantelpakje af. Tegenwoordig heb je de kokerrok in vele stoffen, kleuren en vormen waardoor hij niet alleen netjes, maar ook informeel kan staan. Dit is de reden dat deze rok nu ook veel als casual outfit gedragen wordt. De kokerrok is een rok die tot op of tot boven de knieën komt. Vaak is deze rok nauwsluitend en daardoor accentueert hij de vrouwelijke vormen. Draag de kokerrok met een paar mooie pumps voor een maximaal zomerse outfit en je ziet er perfect uit voor rokjesdag 2017.

De Maxi-rok

Hoe het precies komt, is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt wel of alle kledingstukken met maxi ervoor helemaal hip zijn. Naast de maxi-jurk is de maxi-rok net zo populair deze lente. Je hebt hem in kant, spijkerstof en katoen. De maxi-rok is zowel een zakelijke nette rok als een rok die je naar een feestje of het strand aantrekt. Ook met deze rok is de manier van combineren bepalend voor de uitstraling die je de rok geeft. Check bij het kopen van de maxi-rok altijd even goed de lengte in cm.

Dit zijn de drie populairste rokken van het jaar 2017. Zorg ervoor dat je er binnenkort al eentje aanschaft, zodat jij helemaal klaar bent voor rokjesdag en je kunt stralen! En als je op rokjesdag kan stralen, dan gaat dat vast en zeker de gehele lente lukken.

Ik heb er zin in!

Redactie

Redactie

Top