Rokjes 2018: De trends van dit jaar

Rokjes 2018: De trends van dit jaar

Bereid je benen er maar vast op voor, want de warme en zonnige dagen beginnen nu toch echt een feit te worden. Ook de rokjes mogen vast gestreken worden, want ook die zul je weer nodig hebben. Maar, wat zijn eigenlijk de trends van rokjes 2018?

Trends 2018

De rokjes van dit jaar hebben een extravagante uitstraling, want erg 'rustig' zijn ze niet.

De meeste items beschikken over sterk aanwezige details, zoals veren en fringles, hiermee versterk je eveneens de 'American Texas country style' look, maar ook de 'Bohemian' ruffles die je vaak bij jurken van Spaanse flamencodanseressen ziet.

Je komt dus veel 'wereldse' inspiratie tegen als het om vormen en details gaat. Een andere trend dit jaar is dat de look dan ook best wel stoer mag zijn.

Zo worden veel rokken van leer en het juist sportieve mesh gemaakt; dit laatste heeft een doorschijnend effect. Ook dit maakt de outfit tot een ware eye-catcher.

De trends van rokjes 2018 staan dus voor echte 'statement' rokken: 'Hoe gekker, hoe beter', misschien niet, maar het zit er wel stevig tegenaan.

Kleurenpalet

De kleuren die je dit jaar bij de rokjes zult zien, zijn niet echt bijzonder fel. Nee, deze neigen eerder naar het aardse, zoals wit, zwart en beige, en of pasteltinten.

Maar, ook metallic kleuren, zoals brons, koper, goud en zilver, zie je vaak terugkomen; deze beschikken veelal over een glanseffect. Het kleurenpalet laat een vrij grote diversiteit zien, al zie je toch wel een rode draad in het 'rokjesverhaal' lopen.

Zo hebben de kleuren vaak een warme ondertoon, met uitvallen naar blauwe en paarse tinten. Groenachtige kleuren zul je daarentegen maar weinig tegenkomen in 2018.

Vormen

Ook qua vormen laten de rokjes van 2018 een duidelijke lijn zien. Zo weet de A-lijn zich duidelijk te positioneren: deze zie je voornamelijk in een wat korte jaren 60' look terugkomen.

De kleuren zijn hier meestal egaal, zoals zwart of beige, maar kunnen ook in -bijvoorbeeld- geruiten prints voorkomen.

Tegenover de 'pittige' jaren zestig zie je ook de 'brave' tutu een 'comeback' maken, al is het 'brave' niet meer op zijn plaats: in 2018 wordt de tutu veel vaker dan ooit met rock-items samengebracht; hierdoor krijgt dit type een 'edgy' upgrade en wordt het een ware rock-rok.

De nauw gesloten kokermodellen zullen eveneens een voorname positie behouden, al worden deze in 2018 voornamelijk met details als ruffles en prints samengebracht. Een laatste trend, en zeker niet de minste, is de rok in wrap- en asymmetrische vorm.

Gedrapeerde en ongelijke items zul je dit jaar vaak zien, variërend van egale tinten met een split tot aan langere modellen met een streepjesprint of een colorblock.

Rokjes 2018: 'Make a statement'

In 2018 ben je eigenlijk heel vrij in het kiezen van je outfit aangezien je dit jaar juíst heel veel verschillende stijlen door elkaar heen mag dragen; de rock look met een tutu is hier dan ook het perfecte voorbeeld van.

Dit jaar mag je dus gerust experimenteren. Kortom, 'make a statement' deze lente en zomer. Nu nog even op het zonnetje wachten.

Lees hier alles over rokjesdag 2018!

Redactie

Redactie

Top