De regenjas, handig én hip!

De regenjas, handig én hip!

Een regenjas heb je gewoon nodig in ons regenachtige kikkerlandje. Zeker als je vaak op de fiets stapt en graag droog op je eindbestemming wilt aankomen is je leren jas niet de fijnste jas.

De beste regenjas houdt je droog en is tegelijkertijd nog steeds mooi om te zien. We zijn dus op zoek naar een combinatie van praktisch gemak en esthetische waarde. Gelukkig zijn er veel leuke regenjassen te vinden.

De regenjas voor vrouwen

De waterproof cardigan

Er stijlvol uitzien in een regenjas kan best! Voor een chique look ga je voor een lange slanke jas in de cardigan stijl. Bind het riempje vast en niemand heeft door dat je een regenjas draagt.

Stoer en modern

Een wat stoerdere regenjas die helemaal van nu is, is de wat grotere jas met minimalistisch ontwerp. Deze jassen hebben een Scandinavische uitstraling en zijn wat grover. Rains is een merk dat veel van dit soort jassen in haar collctie heeft. Deze jassen zijn stoer en hip! Kies voor een leuke opvallende kleur als geel of rood, voor een beetje kleur op een regenachtige dag.

Sportief

En dan zijn er ook nog de leuke sportieve regenjassen. Deze vallen op je heupen en zijn wat meer getailleerd. Deze jassen kan je ook prima dragen wanneer het niet regent en het niet al te koud is.

regenjas bijenkorf rainsregenjas dames asosregenajs dames otto
Shop Rains jassen bij de Bijenkorf Shop regenjassen bij AsosShop regenjassen bij Otto

De regenjas voor mannen

Sportief

Ook voor mannen zijn er de leukste sportieve regenjassen verkrijgbaar. Veel van deze jassen zijn waterproof outdoor jassen die je de hele winter kunt dragen omdat ze ook gevoerd zijn. Daarnaast zijn deze jassen vaak ook nog eens ademend, wat een gunstig effect heeft op transpiratie.

De vissersjas

De trend voor regenjassen op dit moment is en jas van minimalistisch design, welke erg lijkt op de klassieke vissersjas. Deze jassen zijn wat wijder, met drukknopen en een dikke waterproof stof. Helemaal van nu en vooral leuk in een vrolijke kleur.

Long jacket

De langere regenjas is misschien niet voor iedereen weggelegd. Je moet het als man een beetje durven om deze jas te dragen. Maar in combinatie met de juiste kleding kan de lange jas tegen de regen heel stoer zijn. Draag deze jas bijvoorbeeld met een nette donkere broek en stoere schoenen.

regenjas rains heren bijenkorfregenjas heren asosregenjas heren bijenkorf
Shop Rains jassen bij de Bijenkorf Shop regenjassen bij AsosShop regenjassen bij de Bijenkorf
Redactie

Redactie

Top