De Foute Kersttrui: Waar wordt ‘ie het meest gedragen?

De Foute Kersttrui: Waar wordt ‘ie het meest gedragen?

We zitten momenteel midden in december en we kunnen er meer niet omheen: Kerstmis staat voor de deur. Kerst is een tijd vol met gezelligheid, lekker eten en...foute kersttruien!
Of je ze nou leuk vindt of niet, de foute kersttrui is populairder dan ooit!

Maar in welke regio's is de foute kersttrui eigenlijk populair? En klopt het dat de kersttrui ieder jaar in populariteit stijgt? Wij zochten het voor je uit.

Infographic kersttrui 2017

Kersttrui populairder dan ooit

In 2013 was daar de foute kersttrui waar een enkeling zich in durfde te vertonen tijdens kerst. De trui werd in 2014 al wat populairder maar in 2015 schoot de populariteit van de trui ineens omhoog. Ook afgelopen jaar was er sprake van een stijging en dit jaar lijkt de spuuglelijke maar ó zo mooie foute kersttrui populairder dan ooit tevoren.

''Dit heeft te maken met het gevoel dat een kersttrui geeft'', zegt Amber Schutte, oprichtster van Dresscode. ''De kersttrui geeft een nostalgisch gevoel, laat je denken aan de schooltijd en de trui zorgt er zelfs voor dat je jezelf meer open opstelt. Genoeg redenen om 'm gezellig aan te trekken'', aldus Amber.

De foute kersttrui meest populair in Zeeland

Uit data van Google Trends blijkt dat de foute kersttrui het meest geliefd is in de provincie Zeeland. Zeeuwen zijn dit jaar het meest op zoek geweest naar een foute kersttrui. Een opvallend gegeven, zeker omdat Zeeland in 2016 uit het onderzoek van Dresscode naar voren kwam als provincie waar de foute kersttrui nog niet zo trending was.

Ook Friezen en Drentenaren gaan voor 'fout'. Na Zeeland zijn Friesland en Drenthe namelijk de twee provincies die de top drie afsluiten. In deze provincies is de foute kersttrui dit jaar ook erg in trek.

De foute kersttrui minst populair in Limburg, Groningen en Noord-Holland

De foute kersttrui is dit jaar een stuk minder populair in de provincies Limburg en Groningen. Deze provincies worden gevolgd door Noord-Holland, waar de foute kersttrui verrassend impopulair is.

Redactie

Redactie

Top