Plus size kleding voor heren? Zo creëer je de perfecte look!

Plus size kleding voor heren? Zo creëer je de perfecte look!

Ben jij opzoek naar de juiste plus size kleding? 'Kleren maken tenslotte de man': het is niet zonder reden één van de meest krachtige clichés. Want, zeg nu zelf: wie kan een verzorgde uitstraling niet waarderen?

Je hoeft hierbij geen Armani-model te zijn, want ook voor plus size mannen gaat dit gezegde glansrijk op! Maar, wat kun je het beste aantrekken wanneer je een maatje meer hebt? Je leest het hier.

De perfecte plus size kleding voor heren

De juiste plus size kleding voor mannen met een maatje meer begint bij de perfect fit. Wat hierbij vooral belangrijk is, is dat kledingstukken niet te strak zitten.

Hoe slank je ook mag zijn: kleding die zichtbaar te strak zit, oogt bij niemand flatteus. Ook 'te wijde' items moet je niet hebben. Hiermee maak je jezelf voller dan je werkelijk bent.

Als plus size man zorg je dus voor de perfecte fit: niet te strak, niet te wijd. Het dragen van de juiste maat zorgt hierbij voor een mooi silhouet, evenals een stofje met een structuur.

Donkere kleuren

Over het algemeen zorgen donkere, egale kleuren voor de meest flatteuze uitstraling voor de plus size man. Donkere tinten accentueren namelijk minder én staan ook nog eens stijlvol.

'En, felle kleuren?' Felle kleuren kunnen zeker gedragen worden, al is dit voornamelijk mooi in de vorm van accessoires.

Denk hierbij aan een gekleurd pochet of stropdas, passend bij de rest van de outfit.

Printje? Let op!

Hoe meer aanwezig de print, hoe meer focus erop gelegd wordt. Draag je een print als bovenzijde? Zorg dan het liefst voor een zo rustig mogelijk dessin.

Flamboyante exemplaren willen wel eens 'te veel van het goede' zijn. Prints die je als man met een maatje meer goed kunt dragen, zijn onder andere dunne streepjes of kleine stipjes.

Het streepje, het type Breton, mag hierbij zowel verticaal als horizontaal zijn.

Plus size? Wat trek je aan?

 1. Op maat gemaakt: Moet je vaak in pak verschijnen? Ga dan voor een op maat gemaakt exemplaar. Deze sluit perfect op het lichaam aan waardoor jij er altijd op je best uitziet!
 2. Donkere pullover: Voor een nette outfit of casual-chic look worden vooral donkere pullovers aangeraden.

  Deze staan niet alleen stijlvol, het sluit perfect op het lichaam aan. Eveneens geldt dit voor poloshirts en overhemden.
 3. Toelopende broek: Een skinny-fit broek is niet de juiste plus size kleding. De toelopende broek is des te meer geschikt! De broekspijp loopt lichtelijk naar binnen toe, maar zit niet strak om het been.

  Hierdoor oogt het geheel flatteus.
 4. Dezelfde kleuren: Sommige mannen met een maatje meer willen zichzelf graag -optisch gezien- wat 'langer' maken. Dit effect kun je bereiken door eenzelfde type kleur, zoals antraciet, in zowel de onder- als bovenzijde terug te laten komen.

  Dit wordt ook wel de 'monochrome-look' genoemd.
 5. V-hals neklijn: Een V-hals zorgt ervoor dat je schouders positief 'verbreed' worden, wat eveneens de mannelijkheid versterkt. Ook de henley-top is hier een goed voorbeeld van.

Donkere, rustige kleuren en de perfecte fit: het zijn dé grondbeginselen voor de juiste plus size kleding. Welke maat je ook mag hebben: stijl is voor iedereen bereikbaar!

Redactie

Redactie

Top