Plus size bruiloft jurken: perfect voor een maatje meer

Plus size bruiloft jurken: perfect voor een maatje meer

Over enkele weken is het zover: de bruiloft van je zus, vriendin of collega. Je wilt er feestelijk en stijlvol uitzien, want dit vraagt om een speciale outfit. Maar, wat is nu eigenlijk een mooie look voor iemand met een maatje meer? Waar let je op bij het uitzoeken van plus size bruiloft jurken

Plus size bruiloft jurken

Speciaal voor vrouwen met een maatje meer zijn er passende maten ontwikkeld, dit noemen ze ook wel plus size.

Niet alleen zijn deze plus size bruiloft jurken feestelijk en vrouwelijk, het sluit ook mooi op het lichaam aan. Zeker een aanrader hier eens goed naar te kijken!

A-line jurkje

De mooiste plus size bruiloft jurken voor een maatje meer zijn de A-line modellen. Deze beginnen nauwsluitend aan de bovenzijde en weten vanaf de taille losjes naar beneden te vallen. Dit type jurk is dan ook zeer flatteus, want het legt nergens negatief de nadruk op en verhullen je lovehandles.

Deze jurken kunnen zowel een langere als kortere lengte hebben, zoals maxi of op de knie.

Wikkeljurkje

Nog een klassieker die je aan kunt trekken: de wikkeljurk! Deze zit eigenlijk tussen nauwsluitend en A-line in én staat erg flatteus! Door de plooitjes valt de stof sierlijk om je heen en het voelt comfortabel aan.

Meestal wordt de wikkeljurk gesloten met een reep stof of lint die je kan knopen onder je buste of in je taille. Hierdoor wordt het smalste deel van je lichaam geaccentueerd.

Ook dit type kom je in allerlei kleuren en stijlen tegen, perfect als plus size bruiloft jurk dus!

Vrouwelijke stoffen

Wil je een zo vrouwelijk mogelijke look? Kies dan voor sierlijke stofjes! Een bruiloft jurk met kant doet bijvoorbeeld erg lieflijk en romantisch aan: perfect voor een bruiloft dus!

Of, denk aan het rijke satijn of chiffon, eveneens met een lichtelijke glans of glittertjes. Belangrijk is vooral dat de stof voor een feestelijke én stijlvolle uitstraling zorgt. Vrijblijvende stofjes, zoals T-shirtstof, mag je thuislaten…

Frisse tinten, felle kleuren

Veelal wordt gezegd dat vooral donkere kleuren je mooi zullen staan. Dat klopt natuurlijk ook. Maar, voor een bruiloft wil je liever in een meer frisse of vrolijke tint verschijnen.

Het meest geliefd zijn veelal pasteltinten, zoals poederroze, babyblauw en mint. Deze zijn niet alleen voorjaarsachtig en zomers, ook staan ze erg stijlvol en chic. Ook lichtgrijs wordt steeds vaker gedragen.

Mag het voor jou iets meer zijn? Denk dan eens aan een felle kleur, zoals violet of koraaloranje. En, het trendy wit? Dat mag je alleen dragen als het thema daarop gebaseerd is…

Printjes

Wil je liever voor een printje gaan? Goed idee, want dat staat je top! Wel valt het aan te raden voor een zacht printje te kiezen, passend bij deze gelegenheid. Denk in dit geval vooral aan de populaire bloemenprints.

Niet alleen heeft het een zomerachtige uitstraling, het staat ook nog eens stijlvol en chic. Je hebt hierin talloze mogelijkheden qua plus size bruiloft jurken, dus ook voor jou zal er zéker een perfect printje tussen zitten.

Finishing touch

Maak je plus size outfit af met subtiele sieraden, passend bij de jurk. Qua schoenen kun je voor een mooie hak gaan, maar ook een platte ballerina. En, vergeet ook je stijlvolle clutch niet.

Ook met een maatje meer kun jij super elegant en chic op een bruiloft verschijnen. En, met een natuurlijke, feestelijke look rond haar en make-up maak jij de outfit helemaal af…

Redactie

Redactie

Top