Platform sneakers: Dé trend voor 2018

Platform sneakers: Dé trend voor 2018

Waar de een het ziet als een 'yay', voelt het voor de ander als een 'nay'. En, waar de een meer een liefhebber van hakken is, kan de ander haar garderobe er niet genoeg mee vullen: sneakers. Platform sneakers in het bijzonder.

Vrijwel iedereen heeft wel twee of meer paren in de kast liggen. Maar, ook de sneaker kan een 'upgrade' krijgen. In dit geval een letterlijke 'up', daar waar de platform sneaker je letterlijk de hoogte in brengt.

Platform sneakers

Eigenlijk weet de platform niet veel te verschillen met de 'gewone' sneaker. De vorm is aardig hetzelfde, de meeste beschikken eveneens over veters en ook het materiaal is ongewijzigd gebleven.

Maar, er is wel degelijk iets dat dit type schoen uniek maakt en dat laat de platform maar al te goed zien. De platform heeft namelijk een 'plateau' waar de sneaker op gemaakt is; feitelijk is het dus een sneaker met een verhoogde zool.

Niet alleen krijgt deze schoen een andere look, ook maakt het je een stukje langer. En ja, daar worden veel vrouwen toch wel erg blij van!

Musthave voor 2018

De platform sneaker sluit volledig aan op de trends van nu en is daarmee dé musthave voor 2018. Het aanbod is dan ook erg ruim.

Zo zie je veel modellen in zachte pasteltinten, waaronder nude en babyblauw, maar komen ze eveneens in talloze printjes voor, variërend van botanisch tot strepen tot een luipaarddessin.

Maar, ook verschillen in stijlen zie je genoeg voorkomen: zo kun je kiezen uit een praktische en handige instapper, maar ook items die meer op All Stars lijken en dus veelal met veters vastgemaakt moeten worden.

Je kunt er dan ook niet omheen dat ook voor jou het gewenste model er zeker tussen zal zitten.

Hoe te combineren?

Om te beginnen draag je platform sneakers, net als de 'gewone sneaker', voornamelijk in casual sferen. Maar, 'casual' is een breed begrip en kan dan ook variëren van super elegant tot lekker sportief.

Dus, hoe pas je dit eigenlijk toe in je outfit?

Om te beginnen bij een jeans of skinny. Denkende aan de trends van nu, kies je voor een skinny in pasteltinten of een stoere denim.

De bovenkant kan variëren van een losse top tot een elegante en witte blouse, eventueel samengebracht met een felgekleurde of 'frisse' blazer. Deze stijl heeft een chique kant, maar wordt door de platform sneaker net wat speelser gemaakt.

Draag je graag een rok? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een wijnrode bodycon of a-line rok met een botanisch blouse met kleuren als olijf en aubergine. Een egale en witte of zwarte platform sneaker past hier perfect bij.

Als laatste kun je kiezen voor een jurkje, zoals een bodycon, a-line of juist de stoere boyfriend. Afhankelijk van de kleur of print kun je ook hier een speelse platform sneaker dragen om het geheel net iets eigenwijzer te maken.

Niet alleen is de platform sneaker comfortabel, je kunt het ook nog eens met talloze outfits samenbrengen. Tsja, genoeg reden om maar eens te gaan speuren, toch?

 

Redactie

Redactie

Top