Summer Chic jurkje? Dít is de perfecte look!

Summer Chic jurkje? Dít is de perfecte look!

Wat is het perfecte Summer Chic jurkje? Je leest het hier...

Het bruiloftenseizoen is weer geopend en ook voor jou valt de eerste uitnodiging op de mat: het is weer zover! Aan jou wordt dan ook gevraagd om in de dresscode Summer Chic te verschijnen.

Wat is Summer Chic?

Summer Chic is een dresscode die voornamelijk tijdens de warme zomerdagen en veelal bij informeel-chique gelegenheden gedragen wordt. In tegenstelling tot veel andere dresscodes mag je hier wél je persoonlijke stijl laten zien.

De stoffen van een Summer Chic jurkje mogen dan ook lekker luchtig zijn. Maar, een verfijnde uitstraling, dát blijft wel het uitgangspunt…

Summer Chic jurkje

Bij een bruiloft waar Summer Chic de dresscode vormt, is het chique jurkje het meest geschikt. Draag je graag 'kort'? Kies dan voor een stijlvol cocktailjurkje: dit kan zowel een nauwsluitend als een A-line model zijn.

Of, misschien wil je wel iets anders. In dit geval kun je denken aan de lange, zomerse maxi dress, veelal uitgevoerd in een luchtige stof.

Zorg in beide gevallen voor een chique, stijlvolle look. Want, te casual of te bloot? Dat is niet de bedoeling…

Persoonlijke stijl

Wil je graag je persoonlijke stijl laten zien? Dan kun je eveneens aan een top-rok combinatie denken, zoals een stijlvolle top samengebracht met een kokerrok of A-line model.

Verschillende stijlen, zoals safari-chic en minimalistisch chic, kun je hierbij goed samenbrengen. Belangrijk is dat de uitstraling verfijnd blijft: een schreeuwerige stijl is niet erg gewenst…

Liever een broek?

Draag je liever een broekachtig model? Dan kun je ook voor een classy, eyecatcher jumpsuit kiezen. Zorg ook hier voor aanvullende accessoires, zoals een accentuerende tailleriem.

Zo heb je geen standaard broek-top combinatie én val je toch op!

Opvallende kleuren en prints

Tijdens de zomer mag je gerust spelen met kleur. Het meest geschikt, ook voor de warmte, zijn de lichte kleuren. Vooral pasteltinten zijn voor een Summer Chic jurkje erg populair: niet alleen zijn deze subtiel en daardoor chic, ze ogen ook lekker zomers!

Wil je liever een felle kleur? Ga dan eens voor royal blue, koraalrood of misschien wel kanariegeel. Printjes? Die mogen ook! Denk in dit geval aan safari-chique prints of juist botanische dessins, zolang het maar een zomerse én chique uitstraling heeft.

Finishing touch

Heb je je outfit al klaar gelegd? Rond het geheel dan af met subtiele accessoires, zoals zomerse sieraden of juist een bijpassend hoedje. Een mooie zonnebril? Ook die mag je bij een Summer Chic jurkje dragen! Als tasje kun je een bijpassende clutch meenemen.

Zorg daarnaast voor een mooie hak, zoals klassieke pumps, sleehakken of sandaletten. Of, is de ondergrond nogal ongelijk en ga je liever voor plat? Dan mag je ook een ballerina of slipper bij je outfit dragen.

En, het teenslippertje? Die dan weer niet…

Make-up tips!

Bij een Summer Chic jurkje hoort een frisse look. Draag je graag make-up? Zorg dan voor een natuurlijke look, afgerond met een mooi focuspunt. Hierbij kun je denken aan een knallende lipstick of juist smokey eyes…

Heb je een bruiloft waarbij de dresscode Summer Chic gevraagd wordt? Zorg dan voor subtiliteit, zomers en op-en-top classy: hiermee heb jij hét perfecte jurkje!

Redactie

Redactie

Top