Overkneelaarzen? Déze moet je hebben!

Overkneelaarzen? Déze moet je hebben!

Overkneelaarzen zijn ook deze herfst weer razend populair. Voor de een is 'ie net te gewaagd, voor de ander een absolute musthave. Ze zorgen dan ook voor een krachtige uitstraling en weten maar wat snel de aandacht aan zich te binden. En het aanbod, dat is dan ook zéker niet mis...

De overkneelaarzen

Wat zijn overkneelaarzen? Klein opfrissertje: het is een laarstype voor vrouwen waarbij de schacht tot óver de knieën loopt. Overknees weten dan ook een groot deel van je benen warm te houden en daarnaast een gewaagde 'eye-catcher' te vormen. Dat je met deze laarzen op zult vallen, dat is honderd procent zeker. En, zelfs de prijzen beginnen aantrekkelijk laag...

Past het bij mij?

Overkneelaarzen zijn echte blikvangers. Belangrijk is dan ook om de outfit niet te uitbundig te maken, want dan kan het geheel al snel 'te' worden. Bouw je look dan ook zeker om de overknees heen voor een stijlvolle en elegante uitstraling.

Een kleine misvatting is dan ook dat enkel vrouwen met smalle kuiten dit schoentype zouden kunnen dragen. Dat is gelukkig niet waar, want speciaal voor de iets meer stevige onderbenen zijn er bredere schachten gemaakt, vaak ook met elastisch materiaal. Voor de meer smalle kuiten zijn er juist overknees met een veterconstructie aan de achterzijde zodat de laars zich beter op het been aan kan sluiten. Hoe handig kan het zijn, toch?

Hoog of plat?

Overkneelaarzen kun je deze herfst zowel in hoge als lage hak krijgen. Wil je graag een comfortabele laars voor overdag? Kies dan voor de platte overknee; van pijnlijke voeten zul jij geen last krijgen.

Mag het voor jou wel iets speelser en gewaagder? Kies dan voor de hypervrouwelijke versie met hoge hak; gegarandeerd dat je outfit een waar 'femme fatal'-gehalte krijgt!

Hoe te combineren?

Dat je minstens één paar overknees moet hebben deze herfst, dat mag duidelijk zijn. Maar, hoe combineer je deze eigenlijk voor een stijlvolle herfstoutfit?

Casual & stoer: Kies voor leren overkneelaarzen, mag zowel hoog als plat, en combineer deze met een skinny jeans, samengebracht met een oversized wollen trui of juist een leren jasje. Samen zorgen de materialen voor een krachtige uitstraling. Ga het liefst voor de meer donkere tinten, zoals zwart, grijs, donkerblauw of chocobruin.

Elegant & klassiek: De klassieke variant kent een bepaalde rust: zorg hier voor een suède, platte overknee in een warme aardetint en breng deze samen met een skinny broek en een blouse plus blazertje. Simpel, maar wel doeltreffend! Kijk ook hier naar -warme- aardetinten, zoals beige, bordeauxrood, bruin of pastelblauw.

Sexy: Mag je outfit wel een beetje pit hebben? Kies dan voor een dungebreid bodycon jurkje, samengebracht met een suède overkneelaars; laat ook zéker een stukje van je been zien om zo meer lengte te creëren.

Deze herfst zijn overknees dus absolute musthaves! Zorg er dan ook voor dat je deze laars goed overeen laat komen met de kleuren van je outfit; zo komen ze het meest krachtig én verfijnd naar voren. Dus, welke overkneelaarzen ga jij deze herfst dragen?

Redactie

Redactie

Top