Dé outfit om jezelf ‘terras proof’ te maken

Dé outfit om jezelf ‘terras proof’ te maken

We zitten nog maar in de laatste week van maart, toch lijkt het wel hoogzomer. Met temperaturen rond de 20 graden, de zomertijd die is ingegaan en officiële Rokjesdag afgelopen dinsdag, kan het niet anders dan dat deze week, de lente écht begonnen is. Als je door de stad loopt, zie je studenten uit hun hol kruipen, kinderen op straat spelen en het terras langzaam volstromen. En vooral dat laatste brengt toch wel een zomers gevoel met zich mee.

Hoe mooi is het om te zien dat Nederland viert dat die eindeloze winter écht voorbij is. Eindelijk weer zonder jas naar buiten, eindelijk weer de warme zonnestralen voelen, eindelijk weer een koud drankje op het terras. Aankomende vrijdag wordt het 21 graden en volgende week krijgt het weer de hele week een 8.

Bij deze zomerse temperaturen horen natuurlijk ook zomerse outfits. Want wat is nu eigenlijk de beste outfit voor op het terras? Gelukkig heeft Dresscode een checklist voor mannen en vrouwen zodat jij zeker weet dat je er TERRAS PROOF  bij zit.

Shirts en tops

De lange mouwen kunnen weer thuis gelaten worden: het is tijd voor topjes en t-shirts. Trends die je zowel voor mannen als vrouwen ziet, zijn de kleuren okergeel, legergroen, camel en navy blue. Daarnaast is het voor vrouwen een trend om bloemenprints te dragen. Bloemenprints zie je dit jaar overal terugkomen. Niet alleen op een shirt of top zijn ze populair, ook op je jeans, leren jasje of schoenen mogen ze aanwezig zijn dit seizoen.

Verder is het voor mannen een trend om shirts met een zichtbaar merk te dragen. De merknaam met grote letters op de borst gedrukt, zie je aankomende lente en zomer veel terugkomen.

Rokjes en Jeans

20 graden is lekker warm, maar met het frisse windje is het nog iets te koud voor de korte broek. Daarom is een jeans perfect om het lang uit te houden op het terras. Vrouwen kunnen eventueel nog kiezen voor een wat langere rok. Het was tenslotte Rokjesdag deze week. De jeans is in vele vormen en kleuren te vinden. Naarmate de lente in zicht is, is het mooi om een lichte spijkerbroek te gaan dragen. Het fijne aan de jeans is dat je hem met alles kunt combineren. Ideaal dus.

Vest of trui

Niet dat ik de sfeer wil verpesten, maar rond eind mei of begin april zijn de avonden nog niet zo warm. Rond een uur of half acht begint het toch wel snel af te koelen. Aangezien het zonde is om al zo vroeg naar huis te gaan, is een vestje of trui meenemen dé manier om langer te kunnen blijven zitten.

Redactie

Redactie

Top