Oud en Nieuw: de trends voor deze jaarwisseling!

Oud en Nieuw: de trends voor deze jaarwisseling!

Oud & Nieuw in 2018, wat zijn precies de trends? Dresscode zocht het voor je uit. Volgens de laatste trends het nieuwe jaar inluiden? Hoe je dat doet lees je hier!

Wanneer december tegen het einde loopt, weten ook de officiële feestdagen dichterbij te komen. Nadat je Kerstmis hebt gevierd, is vervolgens de jaarwisseling aan de beurt: ook wel de meest feestelijke en glamoureuze dag van het jaar! 

Glamouroutfit voor oud en nieuw

Oud en nieuw is een bijzonder moment: iets dat ook jouw outfit mag laten zien. Een spijkerbroek en hoodie? Nah... Een blouse op een rok? Ja, het kan leuk zijn... Maar, belangrijk is vooral dat je look 'feestelijkheid' uitstraalt.

Denk bijvoorbeeld aan een jurkje dat je enkel voor speciale momenten aantrekt of die ene smoking met die glimmende stof. Probeer het liever niet te 'standaard' te houden, want juíst deze dag leent zich voor eye-catcher outfits!

Klassiek zwart of uitbundig goud?

Oud en nieuw vindt in de winter plaats, dus worden ook de kleuren van de outfits hier min of meer op afgestemd. Zomerse en felle tinten, zoals neon roze of felgroen, mag je achterwege laten. Warme kleurcombinaties zul je dit jaar veel tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan bronsgoud met zwart of legergroen tegenover aubergine met zilvergrijs.

Of, ga voor bepaalde weeftechnieken, zoals het vaak luxe jacquard waarbij diverse tinten door elkaar heen geweven worden. Ben je meer een egaal type? Ga dit jaar dan voor zachte pasteltinten, zoals zeer lichtblauw, tegenover het meer aardse smaragdgroen, donkerrood tot paars of het klassieke zwart.

Maar, vergeet ook zéker de geliefde metallic tinten als goud, zilver en champagne niet! Vooral deze laatste weten zeer goed op te vallen én passen perfect bij een glamourfeest als oud en nieuw.

Dierenprints en luxe stoffen

Dit jaar lijkt wel hét jaar van de prints, want je kunt er hedendaags nauwelijks omheen. Tijd dus om die trend in een outfit om te zetten! Heb je altijd egaal gedragen, maar wil je dit jaar iets anders? Denk dan zeker eens aan een print, zoals het bekende animal, waaronder luipaard en zebra, en scarf print.

Combineer je scarf- of luipaardjurkje dan ook met metallic hakken om je outfit extra glamoureus te maken. Als man zou je het 'standaard' katoenen jasje eens kunnen verruilen voor een smoking in een fluwelen stof, bijvoorbeeld in een kleur als donkergroen of bordeauxrood, om net wat anders dan anders, maar wel super stijlvol te verschijnen.

Ga je liever voor klassiek? Denk dan eens aan contrasten, zoals een rode trui met een wit overhemd onder een Engels, geruit jasje. Zo val je toch op, maar blijft het wel verfijnd.

Samenvattend...

Waarschijnlijk zul je als man deze oud en nieuw een smoking kiezen, maar maak het niet te standaard en probeer bovenstaande opties eens uit. Ga voor een glimmende, fluwelen stof, of misschien wat meer contrasterende kleuren of zelfs een toffe print.

Als vrouw kun je voor de lange of  korte jurk gaan, maar ook zeker aan een jumpsuit denken. Werk vooral met donkere én metallic tinten om jouw outfit van echte glamour te voorzien. De trends voor dit jaar zijn dus niet alleen klassiek, maar ook vol dierenprints en metallic touches; maak er dus ook zéker gebruik van.

Zo moet het lukken om stijlvol en feestlijk oud en nieuw te vieren!

Redactie

Redactie

Top