Op reis: Harde koffer, backpack of weekendtas?

Op reis: Harde koffer, backpack of weekendtas?

Ik ga op reis en ik neem mee...?

Je gaat met je vriendinnen een weekendje naar Gent of besluit in je eentje op reis te gaan: backpacken in Zuidoost-Azië.

Aangezien reisdoelen nogal van elkaar kunnen verschillen, vraagt iedere bestemming weer om een ander type bagage.

Ga je langdurig op reis of ben je binnen drie dagen weer terug? Moet je veel dragen of parkeer je alles in het hotel? Kortom, welk type bagage is geschikt voor welke reis?

Handbagage

Ga je binnenkort een stedentrip maken? Dan kun je er prima voor kiezen om met alleen handbagage te reizen.

Kies een kleine koffer of grote reistas met wielen. Je hebt maar een beperkt aantal kledingstukken nodig, dus laat die grote koffer maar fijn op zolder.

Wanneer je met het vliegtuig gaat, kun je een koffer of tas nemen die je niet incheckt, maar mee de cabine in neemt.  Deze mogen maar een bepaalde afmeting hebben, dus let daar op!

Meestal ga je zo'n 3 tot 5 dagen weg, zes paar schoenen zijn dus niet nodig. Trek je spijkerbroek, dikke vest en sneakers aan. Je jurkjes en slippertjes stop je in je koffertje. Zo bespaar je ruimte.

Let ook op hoeveel vloeistoffen je mee aan boord mag nemen. Vul je toilettas met 'mini's'.

Harde koffer

Reis je met het vliegtuig en ga je een wat meer lange reis maken, zoals twee weken naar de Spaanse zon of misschien wel de Verenigde Staten? Kies dan voor een grote, harde koffer.

Deze weet je spullen goed te beschermen in het vliegtuigruim én je kunt behoorlijk wat dingen meenemen. Op deze manier zullen je kledingstukken veilig op hun nieuwe bestemming arriveren.

Check van te voren goed hoeveel de bagage die je mee wilt nemen mag wegen.

Weekendtas

De weekendtas is een 'broertje' van de handbagage. Het gaat hier maar om enkele dagen, dus veel kleding hoef je dan ook niet mee te nemen.

Je ruimte is dan ook wat meer beperkt, dus de hoeveelheid zal klein blijven, denkende aan twee truien, twee broeken en andere spulletjes die je goed gebruiken kunt.

Een weekendtas is dan ook ideaal wanneer je met vrienden, vriendinnen of familie per auto reist. De tas is flexibel, dus je kan tassen aanduwen en de kofferbak lekker 'volproppen'.

Omdat je niet veel meeneemt, hoef je ook weinig gewicht te dragen; de weekendtas zal dan ook niet snel enorm zwaar aanvoelen.

Voor vliegreizen is deze optie minder geschikt aangezien tassen een lagere bescherming bieden, zeker omdat er nogal ruig wordt omgegaan met de bagage.

Backpack

Wanneer je een avontuurlijke tocht door de jungle van Indonesië gaat maken, is het niet zo handig wanneer je met een grote koffer over allerlei moeilijke paden moet wandelen.

In dit geval kies je voor de backpack.

In de backpack kun je alle spullen meenemen die je tijdens deze reis nodig zult hebben, maar pak bewust. Hoe minder je inpakt hoe minder je mee hoeft te dragen.

Bang voor te weinig kleding. Je kan daar voor een appel en een ei je kleding laten wassen!

Daarnaast zijn er waterdichte hoezen te krijgen voor je rugzak: hierdoor zullen je spullen niet nat worden.

Ook hoef je niet bang te zijn voor het zware gewicht: de tas is zo afgesteld dat je zo min mogelijk 'zwaarte' zult ervaren. Je handen zijn daarnaast vrij, dus je comfort is ook nog eens hoog.

 

Check dus van te voren welk type bagage je mee moet nemen voor jouw type reis. Je wilt namelijk geen grote backpack op je rug wanneer je een stad bezoekt...

Dus, kies verstandig én geniet ontspannen van je trip!

Redactie

Redactie

Top