Nike Air Pegasus 83 CDG

Nike Air Pegasus 83 CDG

Zoals we weten houdt Nike haar releases graag exclusief. Zo ook de nieuwe release van de Nike Air Pegasus 83 CDG op 2 mei 2017. Deze nieuwe sneaker viert vanaf 4 mei de opening van: Rei Kawakubo/COMME des GARÇONS: Art of the In-Between in het Metropolitan Museum of Art. De schoen is geheel van zwart suède en heeft een dikke zwarte, rubberen zool. Daarnaast heeft hij een gouden CDG-logo waarmee hij refereert naar het Japanse modemerk COMME des GARÇONS. De sneaker is in het begin alleen te koop voor gasten van de tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art. Daarna te koop in dover streets market stores over de hele wereld. op=op.

De tentoonstelling staat geheel in het teken van het modemerk COMME des GARÇONS. Dit Japanse merk zit met het hoofdkantoor gevestigd in Tokyo, maar heeft ook een exclusief optrekje in Parijs. Door het showen van de nieuwe collecties op de Paris Fashion Week, is het merk nog meer in populariteit gestegen. Met deze tentoonstelling en een Nike air sneaker met hun logo op de achterkant, hebben ze een hoogtepunt in hun carrière bereikt.


Image via Nike


Image via Nike

Rei Kawakubo/COMME des GARQONS

De tentoonstelling waar de de Nike Air Pegasus 83 CDG voor het eerst geshowd wordt, is een tentoonstelling die het werk van de Japanse designer Rei Kawakubo laat zien. Met als eindpunt de lente collectie van 2017, kun je door alle jaren van haar carrière heen lopen. De designer staat bekent om haar vooruitstrevende kunst en de gave om het kleine van beauty, goede smaak en fashion te combineren tot iets groots. Door alle kledingproducten van 1980 tot de laatste collectie te laten zien, krijgen de gasten een beeld van haar werk uit haar hele carrière.

De tentoonstelling staat in het teken van 'in-betweenness' en de constante strijd tussen het uiterste. Deze strijd wordt in de volgende termen omschreven: Absence/Presence, Design/Not Design, Fashion/Anti-Fashion, Model/Multiple, Then/Now, High/Low, Self/Other, Object/Subject, and Clothes/Not Clothes.

Ben je een echte Nike Air fan en geïnteresseerd in kunst en fashion? Dan is deze tentoonstelling een aanrader. Je ziet op deze dagen dan ook vaak de echte Nike-liefhebbers en de bekende namen uit de fashion-industrie voorbij komen. Krijg met dit filmpje hieronder een kleine indruk van de COMME des GARÇONS tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art:

Redactie

Redactie

Top