Nike Air Max Day 2018

Nike Air Max Day 2018

Een schoen ontwerpen, dat is één ding. Diezelfde schoen uitbrengen en verkopen, dat is weer een tweede. Maar, een schoen iconisch maken?

Dat is eigenlijk uniek. En toch is er een bedrijf dat dát voor elkaar wist te krijgen. Want, Nike is hier wel het meest bewonderenswaardige voorbeeld van.

Een legendarisch ontwerp? Dat heeft het meerdere malen voor elkaar gekregen. De Nike Air Max is hier wel het meest iconische voorbeeld van.

Om het succes van dit type te vieren, is er een speciale dag aan dit product gewijd dat ook dit jaar weer terugkomt: Nike Air Max Day 2018.

Wat is de Nike Air Max?

Om snel even je geheugen op te frissen of je bekend te maken met dit product: De Nike Air Max is een type schoen met een sportieve look, ontworpen door het bedrijf Nike.

In 1987 kwam dit iconische model tot stand doordat de hak van de schoen een soort luchtkussen kreeg; deze was zichtbaar door de transparante kunststoflaag.

Doordat velen het gevoel kregen letterlijk 'op lucht te lopen', werd de Nike Air al gauw als één van de meest comfortabele schoenen beschouwd die daarnaast ook nog erg populair werd door de sportieve uitstraling.

Nike Air Max Day 2018

Tijdens de Nike Air Max Day 2018 viert Nike de 'verjaardag' van legendarische modellen die eens zijn ontstaan door middel van deze innovatieve ontwikkeling.

Het luchtkussen dat in de hak van de schoen verwerkt werd, is op veel verschillende manieren vormgegeven waarbij ieder model zijn eigen kenmerkende hak kreeg.

Tijdens de Nike Air Max Day 2018 zie je dan ook diverse schoenen voorbijkomen, variërend van retromodellen tot remixes.

Iconische modellen:

Nike heeft veel typen uitgebracht die een 'iconische status' wisten te behalen. Maar, welke zijn dat eigenlijk en waarom verdienen ze een plek in dit lijstje?

-Air Max 1: Dit type is het model waar het allemaal eens mee begon in de tachtiger jaren en vormt het 'eerste kindje'. Bij deze schoen is het 'luchtvakje' misschien niet extreem opvallend, maar het model leent zich goed voor casual outfits.

nike air max 1

-Nike Air Max 90: Deze klassieker behoort tot de meest geliefde modellen van Air door het super lichtgewichte en ademende gehalte. Daarnaast komt het item in talloze kleuren voor.

Nike Air Max 90 about you

-Nike Air Classic: De Classic was ontwikkeld als type voor het hardlopen, maar is hedendaags ook erg populair om met een casual outfit te combineren. Door het volume in de zool heeft het een buitengewone demping.

Nike Air Max Classic Bijenkorf

-Air Max 95: De Air 95 behoort tot de meest iconische modellen aangezien de prijs toen zo'n 300 gulden bedroeg. Dit item heeft een sportieve look en ademende materialen.

Nike Air max 95 Omoda

-Air Max Plus: Dit model stamt uit 1998 en is erg opvallend door de flamboyante zool: hier bevinden zich luchtkussens over de gehele lengte.

Nike air plus sarenza

-Air Max 360: De Air 360 is het laatste model uit deze unieke lijn en staat vooral bekend om de casual-sportieve look, de ademende materialen en de zool die bijna geheel uit lucht bestaat.

Nike Air Max 360 JD sports

Casual × Sportief

Wat de Nike Air Max vooral zo geliefd maakt, is het brede karakter van de schoen.

Niet alleen heeft het een comfortabel gehalte, ook springt de casual tot sportieve look echt in het oog; hierdoor kan deze sneaker met vele outfits gecombineerd worden.

Kortom, met al deze Air modellen heb je in ieder geval keuze genoeg.

Dat deze schoenen nog steeds immens populair zijn lees je in het onderzoek wat vorig jaar door Dresscode.nl werd gedaan.

Hoe iconisch ze eigenlijk zijn? Ze hebben niet voor niet een eigen dag: Nike Air Max Day!            

Redactie

Redactie

Top