Nieuwjaarsreceptie? Zorg voor een elegante look!

Nieuwjaarsreceptie? Zorg voor een elegante look!

De nieuwjaarsreceptie; iets waar het nieuwe jaar bijna standaard mee begint, En soms wel vaker dan 1 keer. Het nieuwe jaar is begonnen en dat mag natuurlijk gevierd worden! Ontvang je ook dit jaar uitnodigingen voor nieuwjaarsrecepties om, bijvoorbeeld met je collega's, het nieuwe jaar in te luiden. Wát trek je dan precies aan bij deze gelegenheid? 

Casual-chic

De nieuwjaarsreceptie, eveneens bekend als de nieuwjaarsborrel, is een feestelijke gelegenheid, vaak georganiseerd door verenigingen of bedrijven om met alle leden of collega's het nieuwe jaar te vieren. Deze borrel verdient dan ook een passende outfit. Maar, wát eigenlijk?

Een galalook is te overdressed, een glamoureuze kerstoutfit is nu ook niet wat je zoekt, maar op-en-top casual, zoals sportieve kleding items, dat trek je liever ook niet uit de kast.

Dus, wat dan wel? Een nieuwjaarsborrel is een casual-chique gelegenheid; het valt je dan ook aan te raden je outfit hier op aan te passen.

Elegant

Zowel de man als vrouw wordt geadviseerd om elegante kleding te kiezen: ook wel een look die verfijnd en chic staat, maar ook best een speels karakter mag bezitten.

Kies in dit geval voor verfijnde stoffen, waaronder chiffon, fluweel of satijn, en vermijd te casual items als 'gescheurde' broeken of T-shirts met aanwezige of zelfs provocerende opdrukken. Kortom, eigenlijk alles waar geen chic gehalte aan kleeft, kun je voor een nieuwjaarsborrel beter laten liggen. Wél mag het een combinatie van chic en casual zijn, maar zorg dan voor een passende verhouding.

Nieuwjaarsreceptie outfit heren

Als man kun je een goede basis opbouwen door allereerst een mooie chino en -het liefs- veterschoenen klaar te leggen. Sneakers zouden eventueel mogen, maar ga dan wel voor de meest verfijnde en niet al te sportieve exemplaren. Liefst in een donkere tint.

Terugkomend op de broek zijn de klassieke tinten altijd goede keuzes, zoals bordeauxrood, marineblauw, grijs, beige of donkergroen. Als bovenzijde kun je denken aan een wit of ander licht overhemd in combinatie met een bijpassend jasje of juist met een dun gebreide trui.

Om de 'casual look' iets verfijnder te maken, kun je het geheel zelfs nog met een dunne stropdas combineren. Mag het voor jou iets chiquer of is de gelegenheid daar naar? Kies dan voor een mooi pak in een donkere tint.

Nieuwjaarsreceptie outfit dames

Als vrouw heb je genoeg keuze en daar zijn de meesten -terecht- erg blij mee! Ook voor een nieuwjaarsreceptie zijn er veel mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan de elegante pencil dress, een A-line jurk met lange mouwen, een jumpsuit, een kokerrok met een verfijnde blouse of coltrui er op, maar ook de meer 'mannelijke' look, zoals een vrouwelijk pak, eventueel met een stropdasje.

Belangrijk is vooral de outfit classy te houden en ook hier niet te veel met 'bloot' te spelen, want ook nu wil je niet als een aandachtsvrager gezien worden. Maak de look af met subtiele accessoires, een mooi hakje en ga voor klassieke tinten, eventueel in combinatie met een speelse, maar wel gedistingeerde print.

Kortom, heb je binnenkort een nieuwjaarsreceptie? Zorg dan voor een casual-chique, maar bovenal classy outfit. Zo kun je, eveneens op het werk, het jaar stijlvol beginnen!

Redactie

Redactie

Top