Nieuwjaarsborrel? Dit trek je aan

Nieuwjaarsborrel? Dit trek je aan

Gelukkig Nieuwjaar! Afgelopen weekend zijn we met z'n allen het jaar 2017 ingegaan. Na een decembermaand vol feestjes, borrels en kerstdiners is er in januari altijd nog één feestelijke bijeenkomst te gaan: de nieuwjaarsborrel. Een borrel die je vaak in het bedrijfsleven tegenkomt. Een borrel om te bespreken hoe ieder de feestdagen heeft gevierd en waar de goede voornemens voor het nieuwe jaar nogmaals doorgenomen worden.

Bij een nieuwjaarsborrel hoort ook een bepaalde dresscode. Vaak is een nieuwjaarsborrel een feestelijk bijeenkomst waarbij je jezelf nog één laatste keer in een mooie outfit hijst. Wel zijn er een aantal belangrijke tips & adviezen voor de dresscode.  Zie hieronder wat voor jou de perfecte dresscode is voor deze gelegenheid.

Dresscode voor de vrouwen

Een nieuwjaarsborrel is voor de vrouwen een leuke gelegenheid om een keer in een feestelijke outfit naar het werk te komen. Dresscodes die hiervoor gebruikt worden zijn: Casual chic en Feestelijk. Beide dresscodes moedigen aan om iets moois uit de kast te trekken. Denk hierbij aan een degelijk cocktailjurkje of een chique midi-dress in combinatie met een mooi vestje. Ook een feestelijke jumpsuit met een colbert of een colbert in combinatie met een feestelijke blouse zijn geschikte outfits voor een nieuwjaarsborrel.

Zorg er bij een nieuwjaarsborrel wel voor dat je een panty draagt wanneer je een cocktailjurkje aantrekt. Ook een vestje of colbert maakt de feestelijke look net even wat netter en minder bloot. Daarnaast verschilt het per bedrijf in hoeverre je formeel gekleed gaat. Vaak kun je goed inschatten in hoeverre er formele kleding wordt verwacht op een nieuwjaarsborrel.

Om de look af te maken kun je gaan voor een leuke bijpassende clutch of tas. Daarnaast maak je jouw look helemaal af met een mooie make-up. Wanneer je normaal gesproken een rode lippenstift te overdreven vindt voor een normale werkdag, is het nu juist leuk om hem op te doen. Verder kun je jouw outfit nog verder opleuken met mooie, bijpassende sieraden.

Let ook hier op dat het niet too much wordt. Focus je bij de make-up op één onderdeel van het gezicht. Heb je een felle lippenstift op? Gebruik dan niet ook een felle oogschaduw. Ook je sieraden moeten niet teveel aanwezig zijn. Draag één eyecatcher en laat de rest rustig of ga voor meerdere subtiele sieraden.

Dresscode voor de mannen

De mannen hebben het wat makkelijker wat de dresscode voor een nieuwjaarsborrel betreft. Ook hier geldt dat de dresscode Casual chic en Feestelijk het beste zijn voor een nieuwjaarsborrel. Beide dresscodes zijn netjes, feestelijk en niet te formeel voor op het werk. Verder is het belangrijk dat er nette, gepoetste schoenen worden gedragen. Eigenlijk zoals elke dag van je verwacht wordt.

Tijdens de nieuwjaarsborrel is een nette broek in combinatie met een mooi overhemd een passende outfit voor de man. Draag je normaal gesproken ook al een pak op een normale werkdag? Zorg er dan bij de nieuwjaarsborrel voor dat je een feestelijk overhemd, colbert of stropdas draagt. Denk bijvoorbeeld eens aan de kleur bordeaux rood of een colbert dat glimt of van fluweel is. Door iets opvallends aan te trekken kun je jouw collega's toch verrassen met je outfit.

Uitnodiging

Wanneer er echt een officiële uitnodiging is verstuurd, is het handig deze altijd even goed door te nemen. Soms wordt de gekozen dresscode hierop aangegeven. Verder is het altijd een idee om te vragen wat je collega's aantrekken. Dit om er zeker van te zijn dat je op de goede weg zit.

Redactie

Redactie

Top