Stijlvolle hoeden voor de (na)zomer

Stijlvolle hoeden voor de (na)zomer

Ken je dat gevoel? Je hebt een nieuwe coupe, kledingstijl of een algehele nieuwe look. Je denk dat je helemaal uniek bent, maar schijn bedriegt. Tot je verbazing zie je jouw nieuwe look ineens overal. Zelfs op de cover van tijdschriften. Zo gaat het vaak met mode trends: je vindt iets ineens hartstikke leuk en te gek, ineens blijkt het in de mode te zijn. Zo gaat dat nu ook met hoeden. Vorige week passeerde nog een dame met oud-roze blonde haar punten rond met daarboven een zwarte flaphoed. Dat moet haast wel een trend zijn, denk je dan. En na wat nader onderzoek blijkt het te kloppen: in het najaar van 2016 is de hoed helemaal hip!

De hoed in de mode: en nu?

Nu is niet iedere hoed per se stijlvol te noemen. Het gaat natuurlijk wat ver om zomaar wat op je hoofd te planten, omdat "de hoed" in de mode zou zijn. De hoed is eigenlijk ook al lang niet meer echt zichtbaar in het modebeeld geweest, in elk geval niet buiten de catwalk. Dus welke hoeden zijn trendy á 2016? Populaire stijlen zoals"Bohemian", "festival", "Ibiza" en "vintage" hebben al langere tijd veel invloed.

Zo bestaat inmiddels de term "hoed in Ibiza stijl", de hoed waarbij veel nadruk ligt op allerlei versierselen zoals bedeltjes, bloemetjes, kralen, schelpjes, bandjes, riempjes en dergelijke. Verder is de flaphoed terug, vooral passend bij stoere jeans en rock-'n-roll stijlen, al dan niet op roze haar.

Een andere gouwe ouwe die terug is, is de strandhoed van riet of stro. Lekker luchtig en koel door het materiaal en een nonchalante, vrije uitstraling. Passend bij de "beach-look" maar ook met andere stijlen te combineren. Cameron Diaz en Jennifer Aniston zijn er in elk geval als een blok voor gevallen!

De hoed voor heren: anders dan ooit!

Een man met een hoed. Aan de ene kant een vertrouwd beeld in de mode, eigenlijk al eeuwenlang. Tegelijkertijd een accessoire bij uitstek waarmee mannen zich onderscheiden. Een hoed maakt mysterieus, speels en in elk geval uniek. De hoeden-truc om indruk te maken is nu binnen handbereik van iedere man!

De man heeft in 2016 keuzemogelijkheden als hoofdbedekking. Zo is er de "Panama", een zomerse hoed, gemaakt van de bladeren van een Panamese palmboom. Passend bij elke zomerse, casual outfit en creëert een speelse klassieke 'look'.

De meest gedragen mannenhoed is de "Fedora", de hoed die tussen te casual en te formeel in zit. De Fedora is er in allerlei uitvoeringen, waarbij het belangrijk is te letten op de breedte van de rand in verhouding tot de grootte van je gezicht.

En natuurlijk is er, van nooit weggeweest, de "Flatcap", de pet van wol, tweed of katoen, zoals van oudsher gedragen door arbeiders. Tegenwoordig gaan “Flatcaps” goed gepaard met een preppy, eenvoudige 'look'. Less is more!

Redactie

Redactie

Top