Musthave: de tijdloze trenchcoat

Musthave: de tijdloze trenchcoat

Zodra de zon verdwijnt, de temperaturen omlaag gaan en de herfst aanbreekt, wordt het tijd om na te denken over een nieuwe winterjas. Winterjassen heb je in verschillende soorten, maar één soort komt ieder jaar weer terug: de trenchcoat.

Perfect voor de Nederlandse winter

In Nederland duiken 's winters de temperaturen haast nooit ver onder 0, dus is het vaak te warm voor een dikke winterjas. Maar het is te koud om in een lentejas naar buiten te gaan. Gelukkig hebben we de perfecte tussenoplossing: de trenchcoat.

De trenchcoat is vaak gevoerd met katoen voor wat extra warmte en draagcomfort zorgt. Toch krijg je het niet te warm in de jas. De stof zelf is namelijk relatief dun.

De trenchcoat als militairenjas

winterjassen lookWaar komt deze modeklassieker vandaan? Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar in de Eerste Wereldoorlog werd deze jas vooral gedragen door militairen. Het Britse leger ontwikkelde de trenchcoat als een lichtere variant van de lange wollen jas. Alleen officieren van het leger droegen de jas. Het was niet verplicht om een trenchcoat te dragen, maar veel officieren zagen de jas als een soort statussymbool. Droeg je geen trenchcoat, dan had je meestal geen aanzien.

De winterjas komt net boven de knie, of net boven de enkels. De trenchcoat werd echt mateloos populair toen het modemerk Burberry de jas opnieuw ontwierp. De trenchcoat was niet langer een militairenjas, maar een draagbaar en zeer modieuze jas, voor iedereen die geen €1500 over heeft voor een trenchcoat, kan eens een kijkje nemen bij Jas.nl voor betaalbare trenchcoats.

De look

Je herkent een trenchcoat aan de dubbele knopen en de riem om de taille. Vandaag de dag laten ontwerpers zich graag inspireren door deze jas. Ze kwamen de afgelopen jaren met verschillende varianten op de Britse trenchcoat.

Draag deze jas en je outdoor look is helemaal af. Het handige van een trenchcoat is dat je de jas naar allerlei gelegenheden kunt dragen. Of je nu een avondje uit gaat, een middagje gaat winkelen, of naar kantoor gaat.

Variaties
Moet een trenchcoat per se in het klassiek beige zijn? Helemaal niet! trenchcoat lookWe zien deze winterjas zelfs in een heel scala aan kleuren. Denk aan okergeel, of felrood. De ontwerper Ted Baker experimenteert flink met kleuren. Ook de lengte staat niet vast; sommige ontwerpers kiezen voor een iets kortere trenchcoat. De kortere variant is erg handig op de fiets. Maar ook de variant die tot over de enkels reikt, is een schot in de roos.

Combineren

Een trenchcoat is eenvoudig te combineren. Wil je graag een casual, maar toch elegante uitstraling? Dan combineer je deze winterjas met goedzittende jeans en een stijlvolle blouse. De dames maken de jas helemaal af met pumps, voor een vrouwelijk geheel.

Voor het uitgaan kun je onder deze winterjas prima een little black dress of een maxidress dragen. De little black dress geeft je een chique uitstraling bij een trenchcoat, terwijl een maxidress juist een casual uitstraling geeft. Met een trenchcoat heb jij echt de touwtjes in handen.

Redactie

Redactie

Top