Trendy Stoffen Mondkapje

Trendy Stoffen Mondkapje

Het dragen van een mondkapje wordt nu ook in Nederland steeds normaler. Waar dit in onze buurlanden al enige tijd verplicht is, bleef Nederland al die tijd nog sceptisch over het nut. Inmiddels zijn wij in Nederland ook over de streep en is het steeds normaler.

Nu word er in veel winkels gevraagd om een mondkapje te dragen en ook het winkel personeel draagt ze steeds meer. Wil jij nou niet verkleed als tandarts over straat? Kijk dan eens naar een versie van Denham of Off-White.

Nike mondkapjes

De afgelopen jaren is het mondkapje in Azië een mode-accessoire geworden. En de modewereld speelt hier natuurlijk ook handig op in. Vele modemerken, zoals Louis Vuitton en Nike, brengen hippe mondkapjes op de markt. Ze zijn tegenwoordig dan ook in allerlei soorten en maten te krijgen. De kapjes hebben de gekste prints, kleuren en opdrukken.

Ben jij voor je werk afhankelijk van het openbaar vervoer, dan ontkom je er niet aan om een mondkapje te gaan dragen. Het is niet verplicht om een medisch mondkapje te dragen, dus je kan iets kiezen wat past bij je outfit.

Mode merken maken merk mondkapjes die bij hun stijl past. Goede voorbeelden hiervan zijn de Wolford mondkapjes en G-star stoffen mondkapjes. Die laatste lijken alsof ze van denim gemaakt zijn, maar zijn juist van zacht jersey. Heel comfortabel dus.

Basic vs merk mondkapjes

Ook buiten de vitale beroepen gaan we dus steeds vaker een mondkapje dragen. Waar de basic witte mondkapjes bij de groothandels eerst vooral afgenomen werden door tandartsen, nagelstudio's en doktoren is er nu ook een steeds groter wordende vraag bij particulieren.

Omdat 1,5 meter afstand bewaren in tram, trein, bus en metro niet haalbaar is, was het gebruik van een mondkapje in het OV al vanaf 1 juni al verplicht. Nu steeds meer mensen er ook buiten het OV een gaan dragen wordt het steeds vaker een onderdeel van je outfit. Hierdoor zie je dat mensen vaak kleding dragen van een bepaald merk ook kiezen voor een bijpassend stoffen mondkapje.

Tot nu toe zagen we het gebruik van mondkapjes vooral in het buitenland. Maar, ook bij Nederlanders wordt het gebruik van mondmaskers steeds gewoner. Mensen die voor noodzakelijke activiteiten (zoals boodschappen) op een plek komen waar er meer mensen zijn dan wenselijk, hebben mensen er steeds vaker behoefte aan ‘beschermd’ te worden.

Azië

Als je aan Azië denkt, denk je aan lekker eten, mooie natuur, indrukwekkende tempels, maar ook aan mensen met mondkapjes op.

Met name in Japan is het de normaalste zaak van de wereld om met je mond bedekt over straat te gaan. Je zou misschien denken dat ze dit doen om het inademen van vervuilde lucht of bacteriën te voorkomen, maar niets is minder waar.

Het dragen van een mondkapje is, net als het dragen van oortjes, een manier om direct contact te vermijden. Japanse dames gebruiken het ook als ze snel de deur uit moeten en geen tijd hebben om zich uitgebreid op te maken. 

Redactie

Redactie

Top