Mondkapjes meet fashion

Mondkapjes meet fashion

Het corona virus lijkt zich in hoog tempo te verspreiden en heeft alleen in China al aan 106 mensen het leven gekost.
Op een dierenmarkt in het Chinees Wuhan brak het virus uit. Deze stad is inmiddels zo goed als afgesloten van de buitenwereld.

Wereldwijd zijn er al 4000 besmettingen geteld en ook in Europa is het virus al opgedoken.

De toenemende zorgen over de snelle verspreiding van dit dodelijke virus, zorgen voor een steeds grotere vraag naar mondkapjes. Dat merken ook Europese ondernemers.

Basic mondkapjes

Waar de basic witte mondkapjes bij de groothandels vooral afgenomen werden door tandartsen, nagelstudio's en doktoren is er nu ook een enorme vraag bij particulieren.

Het zijn vooralsnog veel Nederlandse Chinezen die de kapjes hier kopen en opsturen naar familie in China, waar de mondkapjes door de grote vraag nauwelijks nog te verkrijgen zijn.

Maar, ook bij Nederlanders wordt de vraag naar mondkapjes steeds groter. Mensen willen het alvast in huis hebben voorals het virus ook hier opduikt.

Azië

Als je aan Azië denkt, denk je aan lekker eten, mooie natuur, indrukwekkende tempels, maar ook aan mensen op straat met een mondkapje op. Met name in Japan is het de normaalste zaak van de wereld om met een mondkapje over straat te gaan.

Je zou denken dat ze dit doen om het inademen van vervuilde lucht of bacteriën te voorkomen, maar niets is minder waar.
Het dragen van een mondkapje is net als het dragen van oortjes een manier om direct contact te vermijden.

Japanse dames gebruiken het ook als ze snel de deur uit moeten en geen tijd hebben om zicht uitgebreid op te maken.

Modieuze mondkapjes

Doordat het mondkapje in Azie de afgelopen jaren een waar accessoire is geworden, speelt de mode wereld hier handig op in.

Vele modemerken brengen hippe mondkapjes op de markt. Ze zijn tegenwoordig dan ook in allerlei soorten en maten te krijgen. Hebben de gekste prints, kleuren en opdrukken.

Zal met de toenemende angst voor het corona virus deze (mode)trend ook overslaan naar Europa? Of zullen de van nature open Europeanen de mondkapjes alleen als noodzakelijk kwaad blijven zien?

We kunnen alleen maar duimen dat het zo ver niet hoeft te komen...

Redactie

Redactie

Top